avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dividente
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dividente

buna ziua,
sunt actionara la o firma dar nu am primit nici un banut pentru dividentele pe care le detin. se poate sa primesc banii si pe anii dinainte?si daca da, unde as putea sa ma adresez si cum pot afla valoarea lor.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:19, 15 Iulie 2011
Mergeti la sediul firmei si intrebati acolo daca in ultimii ani firma a avut profit si a distribuit dividende. Va vor spune si valoare pe care o aveti de ridicat, daca e cazul. Puteti ridica bani doar pe trei ani in urma, restul s-au pierdut, ramanand la firma, daca nu i-ati ridicat la timp.
inteleg...
cautand pe internet am gasit ca firma are profit , dar nu inteleg ?daca aceste dividente le platesc ei sau firmele de brokeri?

multumesc
Nu. Brokerii se ocupa doar de vanzare si cumparare. Firma in sine plateste dividendele. Daca sunteti din alta localitate, dati un telefon la firma (birou actionariat) si vedeti cum puteti sa intrati in posesia lor. Poate sa vii trimita prin mandat postal(trebuie sa confirmati adresa cu care figurati la ei) sau vii pune intr-un cont bancar(sa le dati contul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa bilant expro expro va rog sa-mi dati si mie , daca aveti , un model de propunere de distribuire profit sau acoperire pierdere an 2009 va multumesc anticipat si daca nu ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)
Actiuni dacia pitesti man marius man marius Am un numar de 890 de actiuni la dacia pitesti din 1998 si nu am luat dividende dupa ele. As vrea sa stiu daca le pot recupera dividendele, ce valoare au si ... (vezi toată discuția)