Buna ziua! am si eu o nelamurire privind mostenirea unui apartament la un moment dat. apartamentul este pe numele tatalui.amandoi parinti sunt in viata,dar sanatatea lor nu prea mai este buna.mama are cancer iar tata ciroza.mai am 2 fratii! in cazul in care decedeaza unul dintre parinti ce se va intampla cu apartamentul .vreau sa mentionez ca fratele locuieste cu ei!
In situatia in care apartamentul nu este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, ci este bun propriu al tataului dvs., la decesul tatalui apartamentul se va imparti intre cei trei frati si mama. Mama nu va dobandi decat o cota parte de 1/4 din imobil, ca sotie mostenitoare, urmand ca restul de 3/4 sa fie impartit in cote egale intre cei trei frati. Daca decedeaza mama dvs. prima data, in ceea ce priveste apartamnetul nu vor fi nici un fel de schimbari, intrucat unic proprietar este tatal.
Daca apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei parintilor dvs., chiar daca pe actul de proprietate figureaza doar numele tatalui dvs., este bunul comun al sotilor si in cazul decesului unuia dintre parinti, la masa succesorala va intra doar jumatate din apartament (care va fi mostenit de celalalt sot si de copii in cotele aratate mai sus), cealalta jumatate fiind cota sotului supravietuitor.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți
Adi. M. P.
Bună ziua.
Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)