avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata crestere copil

Buna ziua! As dori sa stiu daca in conditiile in care am avea un Contract de Munca la nivel national pentru anii 2011- 2014,semnat si publicat in M.O. articolul 62. care face referire la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la trei ani ar fi cu titlu obligatoriu pt.angajator sau ramane la latitudinea lui? Acel poate din "salariata poate beneficia de inca 1 an concediu fara plata..................." este interpretat de angajator in interesul lui, considerand ca nu este obligat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:26, 20 Iulie 2011
Daca ar exista un astfel de cim , atunci acel "poate" se interpreteaza in sensul ca nu este obligat sa-si ia CFP salariata/ul respectiv/a.
In articolul respectiv nu este specificat nimic de angajator , el neavand ce sa interpreteze in favoarea lui.
Nu imi ramane decat sa ma rog sa se semneze si sa se publice in M.O anul acesta,dupa care sa fac iar o cerere pentru ca din ce am citit se va pastra articolul in forma din vechiul Contract.
Multumesc!
1. Legea dialogului social, nr. 62/2011, nu mai prevede incheierea unui CCMUNN.
2. Contractele colective de munca se vor incheia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.
3. Dar puteti solicita CFP negociind cu angajatorul acest lucru. Nu cred ca poate fi asa de incapatanat sa nu inteleaga.
alizee2009 a scris:

Nu imi ramane decat sa ma rog sa se semneze si sa se publice in M.O anul acesta,dupa care sa fac iar o cerere pentru ca din ce am citit se va pastra articolul in forma din vechiul Contract.
Multumesc!


Daca doriti CFP , atunci il puteti solicita in baza art.54 C.mun. ... nu trebuie sa existe CCMN pentru a putea beneficia de CFP.
La bunavointa angajatorului nu pot apela pentru ca nu exista, atat timp cat legea ii va permite sa decida, va decide impotriva mea. Apropo,dupa ce una din motivarile respingerii cererii de concediu fara plata a fost ca functia( secretar institutie invatamant) necesita prezenta unui salariat( totusi timp de doi ani nu au avut unul),am intrebat daca nu poate angaja pe perioada determinata.Raspunsul a fost NU pentru ca posturile sunt blocate. As vrea sa va intreb ,chiar nu exista o exceptie de la legea blocarii posturilor in institutiile publice? Este totusi post unic.
Multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara raluca constantinescu raluca constantinescu Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)