avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat pe perioada determinata

Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. Aceasta s-a intors in data de 31.07.2009.
Persoana a fost trecuta prin act aditional pe alt post, a unei colege care era in concediu fara salar pana la data de 27.10.2009. Intre timp aceasta colega a demisionat postul ramanand vacant din data de 28.10.2009.
In statul de functii nu mai am nici un post vacant.
Intrebarea este ce pot sa fac cu persoana in cauza care a fost angajata pe perioada determinata?
Mai poate fi ajutata intr-un fel?
Cel mai recent răspuns: cristinaschmidt , utilizator 13:40, 2 Noiembrie 2009
Inteleg ca aveti un post vacant, puteti sa-i prelungiti contractul sau sa i-l incetati.
Nu sunteti foarte explicita, vreti sa o ajutati sau ...........
Pai daca postul de pe care a plecat colega aflata in CFP este acum vacant?
Am inteles ca deja salariatul cu CIM determnat a fost trecut pe acest post.
Deci, locul de munca este asigurat.
Daca se termina perioada ptr care ati incheiat CIM determinat, fie ii faceti un act aditional de prelungire a duratei contractului, fie un act aditional de modificare a CIM din determinat in nedeterminat.
La revenirea din CCC ttitulara isi va lua postul in primire.
Persoanei angajate cu CIM determinat pe perioada de absenta titularului de post i se poate incheia contractul sau poate fi orientata spre alt post vacant daca exista si pentru care are competente, caz in care trebuie intocmit CIM pe perioada nedeterminata.
Eu am inteles ca persoana a venit din CIC si ca i s-a prelungit contractul pe perioada determinata pe un alt post al titularei ce era in CFS, aceasta a demisionat si acum au un post vacant dar nu au si nu stiu ce sa faca in ceea ce o priveste pe angajata pe perioada determinata
Intradevar relatarea nu este reusita. Eu inteleg ca persoana venita din CIC are CIM pe durata nedeterminata si i s-a dat postul la care avea dreptul legal. Persoana care i-a tinut locul a fost data prin act aditional pe postul alteia ce era in CFS, aceasta din urma demisionand si postul ramanand vacant. Intrebarea era ce sa faca cu persoana ce are CIM pe durata nedeterminata si aici creste confuzia prin expresia "nu amalt post vacant". Raspunsul eu l-am dat, ca poate sa ii dea postul lasat liber prin demisie (deci are post vacant), dar cu CIM pe durata nedeterminata sau poate sa-i inceteze CIM pe motiv de expirare a perioadei ptr. care a fost angajat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Cim determinat ruonscalafat ruonscalafat Am o salariata care este detasata la un alt angajator. Pe perioada suspendarii CIM al salariatei detasate am angajat o alta salariata cu CIM pe durata ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac dupa expirarea contractului de munca pe durata determinata? ciric luminita ciric luminita buna ziua, de la 1aprilie 2010 imi expira contractul de munca pe durata determinata ,desi am vorbit din timp cu directorul general sa pot ramane in continuare ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata nicotorok nicotorok Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns? Unei salariate i se suspenda ctr. munca pt ingrijire copil incepand cu 02.04.2010, o alta persoana va ... (vezi toată discuția)