Am o salariata care este detasata la un alt angajator. Pe perioada suspendarii CIM al salariatei detasate am angajat o alta salariata cu CIM pe durata determinata.Salariatei detasate ii expira detasarea pe data de 20.11.2011, dar a solicitat prelungirea detasarii pentru inca 6 luni incepand cu 20.11.2011. Cum procedez cu salariata care o inlocuieste? Ii mai prelungesc incadrarea prin act aditional la CIM (pt. inca 6 luni), ii intocmesc un alt CIM (pt. inca 6 luni) si il incetez pe cel actual sau ramane valabil primul CIM avand in vedere ca la durata lui este mentionat "pe durata detasarii salariatei X"?
Buna dimineata !
Detasarea se poate face pe o perioada de cel mult 1 an , conform prevederilor art. 46 CM . Care este data incetarii CIM al angajatului perioada determinata conform REVISAL ? daca ati trecut 6 luni initial va trebui sa intocmiti act aditional nou cu inca 6 luni , daca ati trecut 1 an nu mai trebuie sa faceti nimic .... O zi buna
Multumesc pt. raspuns! Persoanei angajate cu CIM pe durata determinata i-am trecut data incetarii CIM 20.11.2011. Problema este ca a fost angajata din anul 2010 luna aprilie, de cand titulara postului a solicitat prima data detasarea. Avand in vedere ca de atunci titulara postului din 6 in 6 luni a solicitat prelungirea detasarii, persoanei incdrate pe durata determinata i-am intocmit un singur contract pentru perioada aprilie 2010 - pana la revenirea titularei postului.Nu stiu daca am procedat corect. Daca nu am procedat corect, va rog sa ma sfatuiti cum trebuia sa procedez si ce mai pot face acum?
Salariata respectiva a fost incadrata incepand cu data de 8 aprilie 2010. Pe 7 aprilie 2013 se implineste termenul maxim de 36 de luni pe care il poate avea un contract de munca pe perioada determinata. Ea era incadrata pentru a inlocui o alta persoana detasata. In aceasta situatie trebuie ca postul salariatei detasate sa fie din nou scos la concurs. Sa presupunem ca aceeasi salariata angajata temporar pana in aprilie 2013 va ocupa postul respectiv. In aceste conditii pe ce perioada mai putem incheia alt contract de munca? Codul muncii spune ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte pe durata determinata, iar contractele succesive nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Detasare
ContSters146823
Ultima practica in institutiile statului este lucrul cu personal detasat de la alte unitati, societati, s.a.
Personalul detasat are incheiat un C.I.M. cu ... (vezi toată discuția)