avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire detasare

Perioada initiala pe care s-a facut detasarea unui salariat se incheie in 01.11.2012. Dorim prelungirea cu 6 luni a detasarii, insa nu sunt in clar cu actele ce trebuie intocmite de aceasta data. Am inteles ca e nevoie de acordul angajatorului care detaseaza, a celui la care e detasata salariatului si neaparat si de acordul salariatului. Insa, ce acte intocmesc in acest sens? Se face ca in cazul detasarii initiale, respectiv adresa catre angajatorul care detaseaza privind solicitarea de forta de munca, acordul acestuia si numirea persoanelor care urmeaza a fi detasate, decizia de detasare, precum si acordul salariatului. Sau cum procedez? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 11 Noiembrie 2013
Actele sunt aceleasi ca si in cazul detasarii initiale , numai ca de data aceasta trebuie luat si acordul salariatului caruia urmeaza sa se prelungeasca durata detasariii.

Vedeti si acest link
[ link extern ]
Multumesc frumos! Acordul salariatului imbraca o forma anume sau e suficient: Subsemnatul......, identificat cu CI serie.... nr. ......., domiciliat in ................, angajat in functia de .................. in cadrul S.C. .................... S.R.L. aduc la cunostinta conducerii unitatii acordul meu referitor la prelungirea detasarii mele pe o perioada de 6 luni la S.C. .............. S.R.L. ?

Si ca urmare a acordului exprimat al salariatului, in continuare emit decizia de detasare.

Dupa cele 6 luni (prima prelungire), din cate am inteles, se pot face prelungiri succesive, atata vreme cat salariatul este de acord. Nu vad prevazuta nicio restrictie in acest sens, astfel ca, teoretic as putea detasa un salariat de ex 3 ani?
Subsemnatul......, identificat cu CI serie.... nr. ......., domiciliat in ................, angajat in functia de .................. in cadrul S.C. .................... S.R.L. va fac cunoscut ca sunt de acord cu prelungirea detasarii mele pe o perioada de 6 luni la S.C. .............. S.R.L. , incepand cu data de .........

Dupa obtinerea acestui acord, se va emite decizia de detasare care se va completa si transmite in REVISAL anterior datei de incepere a detasarii ... de exemplu, daca prelungirea detasaii este cu 01.11.2012 , atunci in REVISAl se va opera cel mai tarziu pana la data de 31.10.2012, inclusiv.
Multumesc! F utile informatii!
Din nou am o detasare care expira in data de 31.10.2013. As vrea prelungirea detasarii pe o perioada de 2 saptamani, respectiv 01.11 - 14.11.2013. Se poate face acest lucru sau prelungirile pot fi facute doar pe 6 luni. Sau maxim 6 luni si atunci ma incadrez in termenul maxim?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Prelungire detasare revisal Tatu Cris Tatu Cris Buna ziua! Care sunt pasii de urmat in cazul prelungirii unei detasari? Este obligatorie suspendarea CIM pt fiecare perioada in parte? La detalii detasare se ... (vezi toată discuția)
Revisal tatianamicu tatianamicu am un salariat care a fost detasat pe perioada 01.06.2012-31.10.2012, iar cu data de 01.11.2012 si-a depus demisia. Cum trebuie sa procedez la revisal. Mai ... (vezi toată discuția)
Detasarea doinytza doinytza Intre firma care detaseaza si firma care primeste salariatul detasat, ce document se incheie si ce va cuprinde el? Multumesc! (vezi toată discuția)