avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire detasare REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire detasare REVISAL

Buna ziua!
Care sunt pasii de urmat in cazul prelungirii unei detasari? Este obligatorie suspendarea CIM pt fiecare perioada in parte? La detalii detasare se trece data incetare detasare ( se face o noua inregistrare) sau doar se aplica prelungirea detasarii?
Cel mai recent răspuns: Tatu Cris , utilizator 14:05, 28 August 2019
1. Suspendarea contractului individual de munca in cazul detasarii nu este obligatorie.

art.52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
d) pe durata detasarii;
...

2. Pasi prelungire detasare:
- acordul salariatului
- acordul celor doua entitati , unitatea cae detaseaza si cea la care se detaseaza
- emitere decizie prelungire detasare
- inregistrare in REVISAL :
1. Operatia permite prelungirea detasarii unui contract deja existent in aplicatie. Prelungirea detasarii poate fi facuta in mod exceptional pentru perioade de cel mult 6 luni.Operatia de modificare se poate face apasand butonul "Prelungire" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte" - subsectiunea "Detasare".

2. Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste de a fi prelungita detasarea.

3. In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Data sfarsit detasare: se selecteaza din controlul data calendaristica, data pana la care se doreste prelungirea detasarii.

4. Se salveaza datele si se genereaza fiserul de depus/transmis la iTM.

5. Fiserul se depune/se transmite la ITM se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei de incepere/incetare a detasarii salariatului.
Am intampinat o problema. A fost detasat pana pe 14.09.2019,dorim prelungirea detasarii incepand cu 15.09.2019 cu inca 6 luni. La data sfarsit detasare am adaugat 14.03.2020. Cand dam salvare ne spune ca detasarea nu poate fi efectuata pe o perioada de 6 luni. Cum considerati ca ar trebui sa procedam?
6 luni ... inseamna 15.03.2020
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire detasare leo92 leo92 Am un salariat detasat din data de 12.12.2017-11.06.2018. Cand trebuia sa ii fac prelungirea pe inca 6 luni si cum trebuie inregistrat in Revisal? (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in revisal la detasare IMAGINE28 IMAGINE28 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru transmiterea in Revisal a unei detasari la o alta societate din tara. Se mai face si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal prelungire detasare. GrosuMaria GrosuMaria Am un salariat detasat din 2014.Acum doresc prelungirea detasarii si nu stiu cum s-o fac (trebuia sa-l comunic din martie cu prelungirea detasarii). Daca merg ... (vezi toată discuția)