avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura auto

ziua buna,

Daca vreau sa conduc in Romania o masina inmatriculata in Spania avand procura de la proprietar cum ca am voie sa circul cu ea, ce obligatii am? Respectiv, trebuie sa ies din cand in cand din tara? daca da, cat de des si pentru cat timp?
Ce alte demersuri, obligatii, taxe, acte etc trebuie sa fac sau sa iau in calcul?
ITP-ul se face aici sau acolo?

mersi
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 15:21, 16 Iulie 2011
In principiu nu sunt probleme. Trebuie respectata legislatia din Romania: asigurare obligatorie de accidente (carte verde), taxa de utilizare a drumurilor nationale (vigneta). ITP-ul se face in Spania, unde este inmatriculata masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura folosire auto alex29bv alex29bv Buna ziua. As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE. Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Se poate face asigurare auto in ro pentru masinile din italia? dan2525 dan2525 Am achizitionat de curand un vw polo si este inmatriculat pe italia, se poate prelungii asigurarea in romania, sau se poate face o altfel de asigurare pt a ... (vezi toată discuția)