avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate CV juridic?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

CV juridic?

M-ar interesa dacă există un anume model de CV folosit printre jurişti sau avocaţi sau se merge pe un model simplu, clasic. Mă gândesc că un cv european care îţi cere să enumeri materiile învăţate în şcoală şi hobby-urile nu este prea potrivit.
Cât de potrivit este în asemenea caz să introduci în CV experienţa în muncă în alte domenii în cazul în care experienţa juridică lipseşte?

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters179222 , utilizator 23:54, 17 Iulie 2011
Nu cred sa existe un astfel de CV...personalizat pentru juristi/avocati.
Europass ar fi mai recomandabil decat un CV clasic-este mai...elegant (mai peste tot se cere acum Europass si eventual scrisoare de intentie),iar rubricile cu principalele materii studiate in liceu/facultate si hobby-uri pot fi eliminate. Nu este necesar sa completezi,daca nu vrei sau pentru job-ul pentru care aplici,sunt irelevante.
Probabil se poate introduce si experienta in alte domenii,dar nu stiu in ce masura va fi luata in considerare. ;)
Depinde pentru ce te trebuie. Daca este pentru a fi angajata la un birou de avocati, mergi pe diplome, limbe, si specilizarea avuta. Nu prea e bine sa adaugi experenta in alti domenii. Parerea mea, ce nu am fost niciodata angajat...
Intr-adevar nu exista un CV pt juristi. Trimiteti un CV Europass cu scrisoare de intentie si este perfect. Ca despre experienta in alte domenii, aveti grija ce scrieti, daca ati lucrat intr-un bar pe perioada verii, nu este nevoie sa mentionati acest lucru, daca ati lucrat intr-un departament de resurse umane spre exemplu, puteti sa mentionati. Asadar depinde de job.
Mulţumesc pentru răspunsuri.

ªi eu m-am gândit că dacă jobul anterior ajută cu ceva cunoştinţe se poate menţiona... pentru început. Evident, după ce intri în profesie restul nu mai contează.
Deci rămâne Europass.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce faci dupa ce ai absolvit facultatea de drept? Manuela23 Manuela23 Am terminat Facultatea de Drept si continui in anul II la ASE. Imi doresc sa am un job part time pentru a nu avea probleme la facultate. Ma numar printre cei ... (vezi toată discuția)
Job in domeniul juridic catalyna_pavel catalyna_pavel Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ... am nevoie de ajutor  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt din Bacau, am dat licenta la drept anul trecut si nu reusesc sa gasesc ceva de lucru astfel incat sa ma folosesc de cunostintele mele. As dori ,colaborare ... (vezi toată discuția)