avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Job in domeniul juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Job in domeniul juridic

Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult sa imi aproundez cunostintele teoretice dobandite in cadrul facultatii cu unele practice, astfel incat dupa finalizarea studiilor sa pot practica in avocatura. Din pacate locurile de munca sunt foarte reduse. Imi puteti recomanda vreun site de specialitate sau ma puteti indruma in sensul acesta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:14, 21 August 2012
Eu cred ca prima relatie sau sustinere o puteti obtine de la profesorii dvs.
Ei au multe cunostinte in domeniu si recomandarea lor este importanta.
Din pacate, profesorii sunt prinsi cu treburile lor, cei care sunt abordabili iar de cei inabordabili...ce pot sa va mai spun..
Tot incerc pe site-urile de joburi insa in afara de practica (neremunerata bineinteles) si consilieri sau absolventi cu experienta nu prea gasesc nimic.
Sunt sigura ca undeva trebuie sa fie si sansa mea insa se pare ca nu pot ajunge la ea acum...timpul trece, eu pierd jobul pe care mi-l doresc iar posibilul meu angajator pierde o persoana dedicata, stabila, care chiar isi doreste sa munceasca din plin pentru o cariera in acest domeniu. Nu stiu unde as mai putea cauta...
Buna! subscriu comentariilor tale...eu sunt licentiata in drept de 2 ani, am terminat Masterul de stiinte penale anul trecut, locuiesc in Bucuresti si consider ca ne-ar fi de mare ajutor daca ar exista informatii despre joburi in domeniul juridic. Deci, practic, cu diploma de licenta si de master nu pot face mai nimic daca nu dau examen mai departe la Barou sau Inm, etc....multi bani cheltuiti pe inscrieri, examene peste examene pentru ca dupa aceea sa te aflii din nou in postura de a-ti cauta loc de munca, si pe un salariu mizerabil. Aparent 5 ani de invatat nu sunt suficienti si ma gandesc serios, cu parere de rau, sa abandonez domeniul acesta si sa ma reprofilez! Eu, personal m-am saturat sa ni se tot bage pe gat teorie dupa teorie cand practica ne omoara! Asadar, daca cineva cunoaste site-uri unde putem aplica pentru diferite joburi in acest domeniu, sau orice informatie atat pentru cei licentiati cat si pentru studenti, as aprecia ajutorul! Multumesc!
In continuare caut si nu gasesc nimic. Oare net-ul nu este o sursa suficient de buna?
Totusi nici un sfat de la profesionisti sau de la colegi care au trecut prin experiente similare cu a noastra?
Multumesc anticipat!
Draga Catalina,
Job in domeniul juridic nu se prea gaseste daca nu ai macar diploma de licenta.
Ai rabdare si invata cat poti de mult. Citeste si alte carti in afara cursurilor, despre diferite opinii ale specialistilor privind institutiile dreptului. Si mai ales, citeste jurisprudenta.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Doresc sa devin avocat sau consilier juridic anadascalu21 anadascalu21 Buna ziua. Am terminat facultatea SNSPA in 2007, administratie publica, si as dori sa fac facultatea de Drept la Universitate, se poate sa fac doar un an sau ... (vezi toată discuția)