avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Job in domeniul juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Job in domeniul juridic

Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult sa imi aproundez cunostintele teoretice dobandite in cadrul facultatii cu unele practice, astfel incat dupa finalizarea studiilor sa pot practica in avocatura. Din pacate locurile de munca sunt foarte reduse. Imi puteti recomanda vreun site de specialitate sau ma puteti indruma in sensul acesta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:14, 21 August 2012
@catalyna.ceea ce ai "patit" tu este perfect normal.daca nu ai diploma de licenta nu te poti angaja ca jurist,daca o ai si e de la o facultate de stat,atunci iti doresti mai mult si nu mergi ca jurist intr-o firma.pe de alta parte cunostintele tale sunt aproape legate de 0 si nu ai putea sa faci mai nimic intr-o firma in afara de curierat (mers la CF,mers la registratura,ONRC,etc) unde nu ai nevoie de cunostinte juridice :) mai ai rabdare pana termini facultatea,alegeti dupa aceea drumul si tine-te de el(executor,grefier,lichidator,avocat,procuror,judecator,notar,etc...)

in anul 2 daca imi amintesc bine de abia incepi cu drepturile reale si in sem 2 intri in obligatii...inca nu ai cunostinte suficiente si din zbor nu poti sa le iei.bafta
@liviutza08

Bineinteles ca nu poti face nimic daca nu dai mai departe la Barou sau INM spre exemplu. Acesta este si scopul pt care se face facultatea de drept, pt a putea sustine mai departe examene de admitere in profesii deoarece pt o diploma se poate face orice alta facultate.
De exemplu, daca inveti temeinic si dai la INM jobul il ai asigurat, deci se poate.
Nu te angajeaza nimeni doar cu o diploma de licenta sau de master daca nu faci ceva si mai departe deoarece sunt egale cu 0.
Trebuie sa preiei initiativa si sa muncesti in continuare pt a reusi.


@Catalina Pavel: In principiu, nu are nimeni nevoie de studenti de anul 2 pe care sa ii plateasca deoarece inca nu au cunostintele necesare pt a fi de folos cu ceva. Poti avea in vedere un stagiu de practica neplatit in urma caruia sa iti aprofundezi cunostintele.
In acest sens, profesorii sunt cei mai apti in a iti oferi o asemenea oportunitate in situatia in care te-ai facut remarcata datorita cunostintelor. Eu asa am inceput.
O a doua varianta sunt societatile de avocatura care vin in fiecare an pe la facultatile de drept in vederea recrutarii de studenti pe perioada verii si nu numai.
O alta varinta este sa trimiti scrisori de intentie catre toate cabinetele/societatile de avocatura, chiar daca nu au dat vreun anunt ca au nevoie de studenti. O scrisoare bine formulata poate face minuni.

Mult succes amandurora!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Doresc sa devin avocat sau consilier juridic anadascalu21 anadascalu21 Buna ziua. Am terminat facultatea SNSPA in 2007, administratie publica, si as dori sa fac facultatea de Drept la Universitate, se poate sa fac doar un an sau ... (vezi toată discuția)