avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua!
As dori sa stiu ce se-ntampla cu tinerii absolventi care nu si-au gasit un loc de munca si care se pot inscrie la somaj dupa 2 luni de la terminarea liceului?Beneficiaza de asigurari de sanatate, pentru ca avem nevoie de tratament si medicul de familie ne cere adeverinta.Cum procedam?Trebuie sa mergem la Casa de Sanatate si sa platim contributii pentru aceste 2 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:39, 15 Iulie 2011
1. Trebuie sa se inregistreze mai repede la Agentia de Somaj pentru ca dupa 60 de zile de la absolvire sa poata beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va dea adeverinta de asigurat deoarece persoana este asigurata inca 3 luni de la pierderea calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala mihaela david mihaela david un tanar care a terminat liceul si nu merge la facultate dar nu are nici loc de munca, beneficiaza de asigurare medicala? (vezi toată discuția)
Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)
Somaj andrusca1000 andrusca1000 As dori sa stiu daca dupa terminarea liceului se poate primi somaj daca persoana respectiva se inscrie la o scoala post liceala in toamna.Multumesc!!!!!!! (vezi toată discuția)