avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Buna ziua. Sant angajat la o societate cu" foc continuu"cu contract de munca perioada nedeterminata.Pe langa salariul negociat mai primesc si anumite sporuri cu caracter permanent calculate la salariul de baza (170 ore)
Lucrand la trei schimburi, in anumite luni lucrez 184,196 ore iar unele sporuri nu-mi sant acordate la acest numar de ore. De ce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 16 Iulie 2011
Cu toate ca nu mentionati,presupun ca este vorba despre sporul de noapte,care se acorda intr-un anume procent din salariul de baza dar se aplica la nr. de ore lucrate lunar in schimbul de noapte. Cum nr. de ore lucrate noaptea variaza de la o luna la alta,si sporul acordat va fi diferit.
Scuze : nu este vorba de sporul de noapte.Sporul de tura,vechime,nu sunt calculate la total ore lucrate.
tudosevictorel a scris:

Scuze : nu este vorba de sporul de noapte.Sporul de tura,vechime,nu sunt calculate la total ore lucrate.

Salariul de baza este stabilit pt. pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna ,iar sporurile se calculeaza doar in fc. de acesta.
Deci sp. de vechime si sporul de tura va vor fi calculate in procent din acest sal de baza.,indiferent de nr. de ore lucrate.
Chiar daca nu ati lucra in schimburi,ganditi-va ca sunt luni cu doar 18 zile lucratoare,deci cu 144ore lucrate/luna,dar pot fi si luni cu 23 zile lucratoare,cu 184orelucrate,dar sporul pe care-l primim este acelasi,raporyat in procente din sal de baza.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Sporurile la care faceti referire se calculeaza lasalariul de baza si nu la numarul de ore lucrate.

Daca considerati ca salariul primit este gresit, mergeti si vorbiti la serviciul de contabilitate sa va arate modul de calcul al acestuia ... in cazul in care sunteti nemultumit de acel raspuns va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul sporuri in sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! Am primit recent un Act aditional la Contractul individual de munca in care se mentioneaza urmatoarele - in baza prederilor art.41 din legea nr ... (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal, salariu orar? adi_stanculescu adi_stanculescu Caut raspuns la urmatoarea problema: Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform ... (vezi toată discuția)