avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu teren intravilan

mama a cumparat un teren de 20 de ari intravilan in urma cu 20 de ani de la un vecin, in continuarea gradinii noastre. A platit atunci o suma imensa, caci proprietarul a stiut ca mama va accepta suma deoarece tot noi detinusem pana atunci terenul. Au facut un contract de vanzare cumparare cum era pe vremea aia, l au stampilat la primarie cu semnatura primarului, cred, sub stampila, si asta a fost.La scurt timp, mama sufera un atac de cord si ramane imobilizata la pat. Timpul trece, si acum , cand vreau sa intabulez pe numele meu pamantul , aflu ca nu e de ajuns actul de vanzare cumparare, ca de fapt proprietarul care a vandut mai are o sora si numele ei nu apare pe actul de vanzare si ADEVARATUL PROPRIETAR IN TITLU E BUNICUL LOR, DECEDAT INAINTE DE REVOLUTIE!! in plus ,la primarie, in afara actului de vanzare cumparare olograf, s a mai redactat unul la masina de scris in care scrie , probabil din greseala, poate voit, 20 ,00mp, in loc de 20 de ari ! Care hartie ar avea intatietate, ca ambele s au semnat de cele doua parti ? Apoi, actul s a facut in prezenta a doi martori :unul a murit si altul e grav bolnav..CE MA SFATUITI SA FAC ? VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 16:41, 17 Iulie 2011
Actiune in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Apelati la un avocat, intrucat problemele legate de succesiunea bunicului celui care a vandut mamei dvs. (succesiune dezbatuta sau nu), ar putea ridica unele piedici.
van_allen78 a scris:

Au facut un contract de vanzare cumparare cum era pe vremea aia, l au stampilat la primarie cu semnatura primarului, cred, sub stampila, si asta a fost.

"Pe vremea aia" exista Notariatul de Stat si tranzactiile valabile se realizau in fata notarului, fiind inscrise in Registrul de Inscriptiuni si Transcriptiuni al Judecatoriei (daca nu gresesc denumirea...). Actul facut la Primarie va da acum dureri de cap si aveti nevoie de un avocat care sa va ajute sa descalciti "itele" juridice.
procentual, ce sanse sunt de reusita?
Mama dvs. a platit impozitul in toti acesti ani, pentru 20 ari?
da, a platit.a platit insa pentru intreaga suprafata de teren, adica cele 10 ari de pe titlul de proprietate, plus acestea 20, fiindca sunt in acelasi loc, in gradina casei.

Alte discuții în legătură

Teren de langa casa elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicul meu a vandut in anii 70 casa avuta la tara impreuna cu o parte din terenul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Probleme Doina Elena Doina Elena Bunicul meu, a vandut in 1963 o casa si grajd. Avem actul de vanzare cumparare, in care scrie ca terenul aferent casei si grajdului nu face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)