avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme

Bunicul meu, a vandut in 1963 o casa si grajd. Avem actul de vanzare cumparare, in care scrie ca terenul aferent casei si grajdului nu face obiectul vanzarii. Totusi, pe langa casa si grajd, cumparatorul a avut curte si gradina. De ceva timp, parintii mei au fost pusi in posesie prin ordin executoriu, pe teren, dar mai sunt de recuperat (eliberat ) 8 ari, aferenti casei, grajdului si altor "cotete" pe care cumparatorii le-au construit. Primarul din sat vrea sa ii faca acte de proprietate pe 5 ari zice ca asa e legea, dar nici pe ai mei nu-i despagubeste sau sa le dea pamant in alta parte. Cum e corect?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:18, 29 Aprilie 2009
namiru a scris:

Cum e corect?

Eu cred ca acel care a cumparat casa, a cumparat-o pe pamant si nu in aer. Pe vremea aceea nu se faceau acte pe pamant pentru ca era pamantul CAP-ului si trebuia sa faca oamenii munca la CAP pentru a folosi acel "loc tip". Dar cei care au vandut au primit o suma de bani care acoperea pretul casei dar si al gradinii cu pomi, vita de vie, izvor, fantana, etc. Vedeti ca nu e drept acum, ca s-au schimbat legile sa-i punem pe oameni sa-si ia casa in spate!?
Parintii mei au vandut in aceeasi perioada casa si cunosc situatia. Dupa revolutie unii (in situatii asemanatoare) au inceput sa le faca probleme cumparatorilor. Parintii mei nu au cerut nimic de la cumparatori deoarece atunci cand au vandut, casa valora o suma de ban,i dar cu tot cu pamant (care nu e consemnat in actul de vanzare) pretul a fost dublu, asa ca i-a ajutat acum fara nici o pretentie sa devina proprietari si pe pamant.
Scuze, daca nu avem aceeasi parere!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Adriantot, moderator
Problema este ca si acea portiunea de pamant apare in titlul de proprietate al parintilor mei cu toate ca el este in stapanire la altcineva. ani la randul s-a platit impozit pe el. toata lumea si-a recuperat pamantul, nu se poate face cadou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare ilegala de teren winston winston Buna ziua, Am primit prin retrocedare o suprafata de teren intravilan aprox.1600mp care a apartinut familiei mele si pe care l-am imprejmuit cu gard.Am titlu ... (vezi toată discuția)
Probleme teren- cine are dreptate? adriana80c adriana80c Buna ziua, as vrea sa aflu care sunt pasii pt rezolvarea urmatoarei probleme: Parintii mei au cumparat 5 arii de pamant intr-o comuna din judetul Cluj in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu teren intravilan van_allen78 van_allen78 mama a cumparat un teren de 20 de ari intravilan in urma cu 20 de ani de la un vecin, in continuarea gradinii noastre. A platit atunci o suma imensa, caci ... (vezi toată discuția)