avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut - alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut - alcoolemie la volan

Buna seara ,am fost gasit in autoturismul stationt in parcare pe scaunul soferului dormind si beat fiind de catre organele de politie in urma unei sesizari facute la 112 precum masina circula pe strada in zigzag(trageam de tata ca sa opreasca pt.ca el nu vroia sa ma lase sa mai beau,nu am permis pt acea categorie B masina era data de catre sotie lui tata pt. a ma auce pe mine de unde eram). nu am condus eu ci tata pt ca eu eram in stare de ebrietate si trageam de el sa opreasca ca eu sa mai servesc ceva de la bar. tata vazind ca eu nu il las sa conduca a tras auto in parcare a luat cheile si a plecat ,eu am ramas si m-am dus pe locul soferului si am adormit cu capul pe volan asa m-au gasit cei de la politie .Apoi m-au luat la politie si mi-a facut dosar penal. au fost audiati martorii mei si ai lor inclusiv cel ce a sunat la 112 si s-a dovedit ca nu am condus eu .Acum stau si nu stiu nimic ce se mai poate intimpla cu permisu ca tot astept din februarie 20011 si dosarul nu mai pleaca de l politie . Cit timp trebuie sa stea acolo si ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez permisul . trebuie sa merg in audienta la comandantul politie? cum sa procedez va rog sa ma ajutati avocatul zice ca trebuie sa mai astept dar cit?(permisul a fost retinut pana la solutionarea cazului)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
aacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: aacris , utilizator 10:10, 8 Noiembrie 2011
Formulati o sesizare catre seful parchetului care supravegheaza urmarirea penala pentru a vi se comunica stadiul anchetei ,rugandu-l totodata sa dispuna si urgentarea finalizarii cercetarilor penale.
Oricum , relatarea dvs este "usor incredibila" :-/
Radu Gabrian, Mediator
Nu-i musai incredibila - am patit si eu ceva asemanator, doar ca dupa ce am lasat personajul baut in masina nu a venit Politia....
Carnetul a fost anulat, sau suspendat? Ce scrie in PV? Daca a fost suspendat, vedeti pe ce perioada si cereti restituirea lui, daca e cazul!
BUNA DIMINEATA ,VA MULTUMESC PT. RASPUNS .PERMISUL A FOST RETINUT PANA LA SOLUTIONAREA CAZULUI
aacris a scris:

BUNA DIMINEATA ,VA MULTUMESC PT. RASPUNS .PERMISUL A FOST RETINUT PANA LA SOLUTIONAREA CAZULUI
Din regulamentul de aplicare a noului cod ritier:
Art. 233. - (1) În situatia savârsirii unor fapte ce întrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni la regimul circulatiei care atrag sanctiunea contraventionala complementara de anulare a permisului de conducere, cu exceptia celor prevazute la art. 77 alin. (2) si (3), art. 78 alin. (3), art. 79 alin. (1) si (4), art. 81 alin. (1), art. 82 alin. (1) si la art. 84 alin. (3) din ordonanta de urgenta, politistul retine permisul de conducere, eliberând titularului o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

(2) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei specializate, din 30 în 30 de zile, în baza unui document eliberat de procurorul care efectueaza urmarirea penala sau de cel care exercita supravegherea cercetarii penale, pâna la ramânerea definitiva a hotarârii judecatoresti, iar în cursul judecatii, de catre instanta sesizata cu judecarea cauzei.
Pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, permisul se suspenda pt. 90 zile, daca fapta nu constituie infractiune.
emil6702, utilizator

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat bogdandragos bogdandragos Buna seara. Am avut permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile, am condus in aceasta perioada si cu ocazia unei vizite la politie am recunoscut ca am ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)