Buna seara ,am fost gasit in autoturismul stationt in parcare pe scaunul soferului dormind si beat fiind de catre organele de politie in urma unei sesizari facute la 112 precum masina circula pe strada in zigzag(trageam de tata ca sa opreasca pt.ca el nu vroia sa ma lase sa mai beau,nu am permis pt acea categorie B masina era data de catre sotie lui tata pt. a ma auce pe mine de unde eram). nu am condus eu ci tata pt ca eu eram in stare de ebrietate si trageam de el sa opreasca ca eu sa mai servesc ceva de la bar. tata vazind ca eu nu il las sa conduca a tras auto in parcare a luat cheile si a plecat ,eu am ramas si m-am dus pe locul soferului si am adormit cu capul pe volan asa m-au gasit cei de la politie .Apoi m-au luat la politie si mi-a facut dosar penal. au fost audiati martorii mei si ai lor inclusiv cel ce a sunat la 112 si s-a dovedit ca nu am condus eu .Acum stau si nu stiu nimic ce se mai poate intimpla cu permisu ca tot astept din februarie 20011 si dosarul nu mai pleaca de l politie . Cit timp trebuie sa stea acolo si ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez permisul . trebuie sa merg in audienta la comandantul politie? cum sa procedez va rog sa ma ajutati avocatul zice ca trebuie sa mai astept dar cit?(permisul a fost retinut pana la solutionarea cazului)
A spus cineva ca dureaza intre 6 luni si un an cercetarile . la mine a durat 3 ani pana la finalizarea dosarului , tot la infractiuni regimul circulatiei !
pot face cerere la procuror pt.a-mi da permisul inapoi pina la splutionarea cazului?mentionez ca dosarul e la procuror dar nu am primit nici o citatie de chemare pt raspunsul dat de ei .nu sunt vinovat ,nu pot lucra , meseria mea e de sofer ...de ce tine asa de mult dosarul? de 8 luni stau fara nici un ban ..nu mai rezist ..va rog ajutatima .invatatima ce sa fac cum sa procedez
Da , aveti aceasta posibilitate sa formulati o cerere procurorului care supravegheaza urmarirea penala pentru a vi se emite dovada de circulatie , care este valabila pe o perioada de 30 de zile ,urmand la fiecare 30 de zile sa reveniti cu o noua cerere , numai ca nu cred ca aceasta sa va fie admisa , dar incercati.
Acelasi lucru este valabil si in faza de cerecetare judecatoreasca numai ca in aceasta situatie la fiecare 30 de zile , va adresati judecatorilor de la instanta care solutioneaza cauza.
de luni de zile astept un raspuns de la procuror mai concret cazul e din februarie 2011,am fost la el in audienta mi-a spus ca trimite imediat raspunsul si de atunci au trecut 2 luni . va rog ajutatima cum sa procedez permisul cei de la politie mi l-au retinut , fara drept de circulatie pt. ca am fost gasit dormind la volan in masina proprietate personala dar nu am categoria B ci doar CDE NU CONDUCEAM NU AM CONDUS EU CE POT SA FAC
M-AM LUAT CU EI LA CEARTA SI MI-AU FACUT DOSAR CE POT FACE