avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asocitatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asocitatie non profit

Aparent okazii este o asociatie non profit, imi poate explica si mie cinev acum este posibil asa ceva? In ce conditii as putea sa fac o asociatie de acest gen cu domeniu de activitate asemanator?

Mai exact am un site de turism, anunturi turistice. As vrea sa fac precum okazii, anunturi promovate, reclame .. etc. Ma gandisem la un PFA insa acum am vazut si aceasta asociatie non-profit si as vrea sa stiu daca se poate in ce conditii pot face asa ceva.

Multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 19:42, 23 Iulie 2011
Puteti sa va faceti o asociatie non profit - promovare turistica.
Nr minim de mebrii la o asociatie non profit este de 3. Aveti nevoie de sediu, patrimoniu initial = un salariu min pe economie, caziere fiscale ale membrilor fondatori, actele redactate si autentificate sau atestate de un avocat. Toata documentatia se depune la registratura judecatoriei.

Succes!
ELLABV a scris:

Puteti sa va faceti o asociatie non profit - promovare turistica.
Nr minim de mebrii la o asociatie non profit este de 3. Aveti nevoie de sediu, patrimoniu initial = un salariu min pe economie, caziere fiscale ale membrilor fondatori, actele redactate si autentificate sau atestate de un avocat. Toata documentatia se depune la registratura judecatoriei.

Succes!

Multumesc de raspuns, insa nu este tocmai ceea ce doream sa aud, probabil nu am pus eu intebarea corect.

Mai clar, site-ul/asociatia nu va fi practic non-profit.. banii de pe anunturile promovate imi vor intra mie in buzunar, la fel ca si celor de la okazii(imi este greu sa cred ca toti banii castigati ii reinvestesc). Ce nu inteleg eu este cum fac ei acest lucru "legal"..

La comisionul care se percepe pe anunt si numarul de utilizatori activi pe care ii are okazii rezulta un numar destul de mare de venituri, cu siguranta nu se reinvestesc toti banii in site/asociatie.

Din ce am inteles eu, intr-o asociatie non-profit fondatorii nu au voie sa foloseasca banii castigati, ci doar sa-i investeasca in asociatie .. de aici si nedumerirea mea.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ellada, utilizator
contactati un contabil. nu cred ca cineva, aici in acest site - o sa va scrie cum sa faceti ''legal''.

Succes!
ELLABV a scris:

contactati un contabil. nu cred ca cineva, aici in acest site - o sa va scrie cum sa faceti ''legal''.

Succes!

Ok, multumesc.
ELLABV a scris:

Succes!

Chiar asa ? ... un contabil este atotsiutor ? ... de ce nu un avocat sau o alta persoana calificata pentru intocmirea actelor in vederea constituirii unui ONG ?
Apoi pentru realizarea site-ului se poate apela la cei specializati in domeniu ...

Alte discuții în legătură

Obligații legale site anunturi Russ4 Russ4 Salut. Ce obligații legale revin asupra unui site de anunțuri non-profit*, precum olx sau La jumate.ro. Problema de care imi fac griji si nici nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)
Asociatie vs. fundatie ai.ciprian ai.ciprian Imi cer scuze daca este deschis deja un topic asemanator, dar eu nu am gasit, asa ca va rog sa ma indrumati cu un link. Daca nu, iata intrebarea (sau ... (vezi toată discuția)