buna ziua , as dorii sa fiu informata ce se intampla cu creditul bancar pentru nevoi personale fara ipoteca pe care sotul meu la luat , el fiind platitorul(beneficiarul) iar eu sunt coplatitor ,daca vrem sa divortam iar eu nu vreau sa-l platesc pe motivul ca nu am beneficiat de acei bani. ma obliga sa platesc si eu?si care va fi procedeul in instanta?
In situatia in care sotul dvs. nu va achita sau va intarzia cu achitarea ratelor creditului, banca va putea sa va solicite dvs. sa platiti. Nu este treaba bancii cine a folosit banii si in ce fel.
Puteti sa includeti creditul ca pasiv in masa partajabila a bunurilor comune.
se pare ca va pregatiti divortul...:rolleyes: oricum, divortul e o treaba si partajul este o alta treaba.Puteti deschide actiune de divort fara partaj si chiar daca deschideti cu partaj, se vor judeca separat, ca fiind doua actiuni separate si distincte. Altfel, trebuie sa probati ca nu ati folosit din acei bani...;)
Da, daca nu este graba cu partajul ar fi indiat sa astepti.
Cat priveste obligatia dvs. de coplatitor va trebui respectata.
E posibil ca creditul sa fi fost in interesul ambilor soti.Acest lucru dvs. il stiti.
Avocatul dvs. ce zice?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
mihai69
Buna ziua,
nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort
orzi
buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)