avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării am dreptul la un credit Prima Casa?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

am dreptul la un credit Prima Casa?

As vrea sa-mi fac un credit Prima Casa insa nu stiu daca indeplinesc conditiile necesare.
- eu detin in urma dezbaterii mostenirii dupa moartea tatalui meu o parte din casa in care stau in momentul de fata fratele si mama mea
- sotul detine prin act de vanzare-cumparare un teren de 700 m2 , insa in acte apare o casa de 65m2.Intr-adevar pe acest teren a fost o casa dar in anul 2008 in zona respectiva au fost inundatii si casa, fiind veche si nerenovata a cazut.In momentul de fata mai sunt cativa pereti in picioare , fara acoperis. Stiu ca daca detii o casa care are mai mult de 50m2 nu poti face acest credit. Exista vreo posibilitate de a demonstra ca de fapt noi nu am detinut o casa ci numai un teren?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: niculina_ina , utilizator 01:27, 10 August 2011
Discutati cu un consilier bancar, expuneti situatia si, daca e cazul, radiati constructia din cartea funciara (pe baza unei documentatii cadastrale) si solicitati un extras CF care atesta ca detineti in fapt doar terenul.
multumesc mult pentru raspuns. am fost la banca si ni s-a spus ca trebuie sa declaram la notar ca acea casa nu este locuibila.sper sa fie intr-adevar asa.oricum multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa 2015 , imobil 49.5m2 + 1/8 cota parte din imobil 60m2 Crispy2014 Crispy2014 Buna seara. Am o întrebare la care juriștii băncilor răspund diferit interpretând fiecare textul de lege. Caz concret: -Soția deține un imobil cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia o casa veche? ionut daniel ionut daniel Exista o casa veche de 102 ani pe terenul meu pe care l-am dobandit printr-o mostenire.Acea casa este intabulata pe strabunicul meu,nu s-a facut succesiunea pe ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)