As vrea sa-mi fac un credit Prima Casa insa nu stiu daca indeplinesc conditiile necesare.
- eu detin in urma dezbaterii mostenirii dupa moartea tatalui meu o parte din casa in care stau in momentul de fata fratele si mama mea
- sotul detine prin act de vanzare-cumparare un teren de 700 m2 , insa in acte apare o casa de 65m2.Intr-adevar pe acest teren a fost o casa dar in anul 2008 in zona respectiva au fost inundatii si casa, fiind veche si nerenovata a cazut.In momentul de fata mai sunt cativa pereti in picioare , fara acoperis. Stiu ca daca detii o casa care are mai mult de 50m2 nu poti face acest credit. Exista vreo posibilitate de a demonstra ca de fapt noi nu am detinut o casa ci numai un teren?
va multumesc
Discutati cu un consilier bancar, expuneti situatia si, daca e cazul, radiati constructia din cartea funciara (pe baza unei documentatii cadastrale) si solicitati un extras CF care atesta ca detineti in fapt doar terenul.
multumesc mult pentru raspuns. am fost la banca si ni s-a spus ca trebuie sa declaram la notar ca acea casa nu este locuibila.sper sa fie intr-adevar asa.oricum multumesc