avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot radia o casa veche?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot radia o casa veche?

Exista o casa veche de 102 ani pe terenul meu pe care l-am dobandit printr-o mostenire.Acea casa este intabulata pe strabunicul meu,nu s-a facut succesiunea pe ea ca nu merita caci atunci apareau vreo 14 mostenitori.Doi dintre nepotii strabunicului au venit sa le dau cate o cheie spunand ca si ei au dreptul in casa.Cum sa fac sa pot radia casa asa fel incat sa nu ma dea nimeni in judecata?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:04, 27 Mai 2011
Ati mostenit terenul, nu si constructia?
Terenul este intabulat pe numele dvs., in urma mostenirii?

Oricum nu e cazul sa dati nici o cheie nimanui, daca nu s-a dezbatut succesiunea si persoanele respective nu sunt trecute in certificatul de mostenitor.
Dati-ne totusi mai multe detalii, inclusiv data decesului.
Inteleg ca dvs. vreti sa radiati casa din cartea funciara, nu? Totusi, aceasta presupune ca respectiva constructie sa nu mai existe, sa fi fost demolata, ori nu este cazul dvs... :(, deoarece casa e "in picioare", bine merci!
Spuneti ca "atunci" apareau vreo 14 mostenitori pentru casa; acum cati mai "apar"?
Da ,am mostenit doar terenul,iar cum am scris,pe casa nu a fost facuta succesiunea si a ramas proprietatea tabulara pe numele strabunicului meu.Asa scrie in certifcatul de mostenitor.Acel teren a fost revendicat cu legea 18/91 de bunicul meu ....dupa care l-am mostenit.Bunicul meu avea o sora care avea si ea drept in casa cum ar veni,si acum ar avea si nepotii ei daca s-ar fi facut succesiune dupa constructie,si acestia au venit sa le dau o cheie.
Asadar, nu va ramane nimic altceva de facut decat sa dezbateti mostenirea si pentru casa, printr-un certificat suplimentar la cel deja existent. Bineinteles, ca respectivele persoane care au dreptul la mostenire vor trebui sa renunte in favoarea dvs... :sticktongue:
si daca o las sa se autodemoleze?adica sa nu mai fac nici o investitie in acoperis de exemplu cand se gaureste sau in fundatii si ziduri cand vor cadea?atunci daca se autodemoleaza poate sa-mi faca cineva ceva?vorbesc de faptul ca se afla pe terenul meu...

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)