avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ma poate ajuta cineva?
Discuție deschisă în Executare silită

ma poate ajuta cineva?

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un material privind procedura executarii silite in cazul mai multor codebitori - persoane fizice-care raspund in solidar si au domicilii in localitati diferite. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:58, 15 August 2008
Codul de procedura fiscala.
Spuneti va rog mai exact ce va intereseaza. Procedura este cea prevazuta in Codul de procedura civila. In cazul codebitorilor solidari poate fi urmarit oricare dintre codebitori simultan sau succesiv cu ceilalti codebitori.
Revin si eu cu o problema: executorul judecatoresc are competenta, implicit biroul, intr-o localitate foarte indepartata de a noastra. Pentru a evita deplasarea, se poate trimite acestuia, prin posta, curier rapid, titlul executoriu pentru a fi pus in executare? Ulterior executorul putand intra in posesia onorariului printr-un OP facut de noi?

Multumesc!:)
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
dorinv, utilizator
Sigur ca se poate. Numai sa trimiteti dosarul de executare complet: titlul executoriu in original, cerere de executare si taxa de timbru si timbru judiciar. In cerere, solicitati sa ia legatura cu dvs. sau sa va trimita prin fax detalii legate de onorariu si contul in care se vireaza.
Ideea este ca acest "ajutor" din materia executarii silite trebuie sa vina din partea executorului judecatoresc care are obligatia prevazuta in 188/2000, sa puna in executare acele hotararari judecatoresti ramase definitive, devenite irevocabile, investite cu formula executorie. Sunteti in cauza, asta este calea de urmat! Daca este altcineva in cauza, aceeasi cale trebuie sa o urmeze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)
Cerere catre executor judecatoresc gbrlcostache gbrlcostache Societatea mea are de recuperat de la o firma o suma de bani, reprezentand un avans,care trebuia returnat.Prin sentinta judecatoareasca s-a stabilit ca firma ... (vezi toată discuția)