buna. am si eu o intrebare. in ce masura mama mea e obligata sa il intretina pa tatal meu. si in ce masura eu ca descedenta sunt obligata sa il intretin. mai am o sora casatorita, care nu prea vrea sa auda de el. precizez ca nu lucreaza, dar nici nu vrea pentru ca spune el „noi suntem obligate sa il tinem”. nu este in incapacitate de munca, este bine sanatos, bolnav doar de lene. ce sa fac, pentru ca viata cu el e un calvar (este alcoolic, ne fura bani, trebuie sa imi incui camera cu cheie cand plec de acasa pentru a nu-mi disparea bani sau acte). va multumesc anticipat.
Obligatia de intretinere intre soti, ca si obligatia intretinerii intre copii si parinti se datoreaza numai daca sotul, respectiv parintele se afla in nevoie.
Prin nevoie nu se intelege in niciun caz dezinteresul aceluia de a-si gasi un loc de munca, in conditiile in care este apt sa munceasca.
Intrucat locuiti impreuna cu el, de voie, de nevoie tot sunteti obligate, dvs. si mama, sa suportati si partea lui din cheltuielile aferente intretinerii la bloc si utilitatilor. Aceasta intrucat furnizorii si asociatia de proprietari nu vor accepta efectuarea unor plati partiale, doar pe motivul ca membrii familiei nu se inteleg.
in masura in care tatal dvs este bolnav si in incapacitate de a se intretine singur xista obligatia sa il ajutati. are valente mai mult morale decat juridice aceasta obligatie.
Pensie intretinere
Norynor
Am un baiat in varsta de 27 de ani dintr-o alta casatorie. Din cate am inteles si-a scos diverse certificate cum ca ar fi bolnav psihic spre a putea obtine o ... (vezi toată discuția)