avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de succesiune

Buna ziua. As dori si eu o lamurire in legatura cu un proces de succesiune. Noi santem 3 frati si dupa moartea mamei sora mea a deschis un proces de partaj judiciar IEªIRE DIN INDIVIZIUNE, specific ca eu nu am trimis nici o procura sa ma reprezinte, ea m-a pus ca reclamant si pe mine impotriva fratelui nostru, dar acum cand a venit decizia finala apartamentul e trecut pe numele ei ( in acest proces intra un apartament cu 2 camere si niste pamant) chiar daca eu am specificat de mai multe ori dupa inmormantare ca am intentia sa il cumpar eu si sa le dau lor sulte.Specific ca in apartament eu am investit bani, am cumparat tot mobilierul nou si am facut imbunatatiri pe timpul vietii mamei mele. Ea a aprofitat ca eu locuiesc in strainatate si nu pot sa fac nimic de aici. Daca fratele meu contesta acum ca avem un termen de 15 zile cat trebuie sa cheltuim? Eu pot sa o denunt ca a facut totul fara o imputernicire de la mine? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:05, 17 Iulie 2011
Referitor la faptul ca nu sunteti cosemnatara a cererii de partaj, desi figurati impreuna cu sora dvs. ca reclamanta, puteti face impotriva sorei o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals.
Puteti, de asemenea, ataca si hotararea de partaj, invocand aceleasi motive si solicitand ca apartamentul sa va fie atribui dvs.
Nu asteptati ca hotararea sa fie atacata de frate, daca nu va convine solutia, actionati.
De asemenea, puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele.
Pentru atacarea hotararii de partaj va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru de jumatate din cat s-a platit la fond, respectiv de 1,5% din valoarea masei partajabile.
In ceea ce priveste onorariul pe care l-ati datora avocatului la care veti apela (daca o veti face), acesta este conventional, se stabileste prin negociere cu respectivul avocat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
In cat timp pot sa fac aceasta plangere penala. Exista o limita de timp, tinand cont ca eu locuiesc si muncesc in strainatate, nu pot sa ma deplasez acum in Romania. Multumesc mult pentru informatiile pe care mi le-ati dat. O zi buna
Nu exista o limita de timp, insa trebuie facuta cat mai curand ,ca ulterior sa solicitati suspendarea procesului civil pana la solutionarea procesului penal. Suspendarea nu se poate dispune decat daca a s-a dispus inceperea urmaririi penale, iar organele de urmarire penala se misca ingrozitor de incet.
puteti promova apel daca nu convine sentinta. din ce relatati rezulta ca apartamentul i-a fost atribuit sorei dvs iar dvs si fratele veti primi o sulta cu titlu de despagubire. daca nu va convine modalitatea de atribuire pute uza de calea de atac. nu trebuia neaparat sa fiti prezent la porces. puteai angaja un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
Asta inseamna ca trebuie sa cheltui niste bani in plus, dar tinand cont cum merg treburile in Romania eu de aici cred ca nu prea am sanse sa castig ca ei au bani si cumpara pe oricine ii sta in cale.Ce pot face?

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru miki75 miki75 Buna seara, am si eu o nelamurire in legatura cu taxa de timbru care se plateste pentru un partaj judiciar IEªIRE DIN INDIVIZIUNE. Eu si sora mea am deschis ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Apartament moștenire de la părinți subevaluat, atribuit unuia dintre frați. ce pot face pentru a împiedica executarea și a deschide rejudecarea cazului? Ramona-Ioana Ramona-Ioana Apel la adevăr, dreptate și ajutor! Va rog sa ma ajutați, sa ajutați cu o părere de magistrat, trei persoane sunt aruncate în stradă de propriul ... (vezi toată discuția)