avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament moștenire de la părinți subevaluat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament moștenire de la părinți subevaluat, atribuit unuia dintre frați. Ce pot face pentru a împiedica executarea și a deschide rejudecarea cazului?

Apel la adevăr, dreptate și ajutor!

Va rog sa ma ajutați, sa ajutați cu o părere de magistrat, trei persoane sunt aruncate în stradă de propriul frate, cu concursul "erorilor" voite ale Justiției din orașul Craiova.

Suntem trei frați (două surori 58 ani, 49 ani și un frate de 57 ani). În anul 2015, dupa decesul ultimului părinte, respectiv al tatălui (2012), sora mea a deschis prin instanță, o acțiune de stabilire a masei succesorale. În acțiunea formulata, sora îl scosese pe frate din masa succesorală pe motivul (real dealtfel) ca el nu si-a adus niciodată aportul pentru întreținerea și conservarea masei succesorale. În acest sens am consultat un avocat(a) cunoștință de-a fratelui (din orașul Slatina-Olt, el având domiciliul acolo), avocat care pe tot timpul discuției ce am avut-o, ia lăsat dei nteles ca, dacă nu are vre-un document care sa arate ca el a fost interesat de bunul/bunurile reprezentând masa succesorală și care sa fie depus la dosar, nu îl poate ajuta foarte mult. În urma acelei discuții am decis să îi ofer fratelui câteva chitanțe de plata a utilităților, pentru a îl ajută să intre în masa succesorală și mai ales pentru a respecta ultima dorința a părinților mei, aceea de a împărți apartamentul ce face obiectul acestui litigiu, în părți egale.

Tot odata, eu cu el ne-am constituit parte comuna în acest proces, urmând a fi reprezentați de același avocat, respectiv cunoștință fratelui. Pentru acest lucru am facut o procura notariala în care am delegat avocata sa imi reprezinte interesele în mod egal cu cele ale fratelui (eu aflandu-ma cu serviciul în străinătate).

Ca sa rezum...
Pe tot parcursul procesului nu am fost înștiințata de parcursul procesului, mie nu mi s-a cerut proba cu martori, de acest lucru beneficiind doar fratele, am fost contactată doar de trei ori telefonic de către frate, Convorbiri ce le înregistra și în care încerca să imi smulgă verbal, o declarație prin care sa afirm ca neavând mari disponibilități financiare, renunț la dreptul de a imi fi atribuit apartamentul, cu condiția de a despăgubiri celelalte parti, lucru pe care nu l-am făcut.
De la acel moment nu am mai fost contactată de frate, iar de avocata nici atât.

Anul trecut, cu ocazia sărbătorilor de Paste, am ajuns în țară pentru două saptamani si am fost vizitată de frate în locuința părinților, (apartamentul masei succesorale, locuința în care eu, fiica mea si mătușa noastră, sora mamei care are un handicap locomotor, accentuat odată cu trecerea anilor și înaintarea în varsta, care toată viața a locuit cu noi, ne-a crescut, ne-a îngrijit, ne-a făcut menajul, s-a ocupat de casa etc și care actualmente are 84 de ani, devenind și nevăzătoare, mătușa pe care fratele meu a abandonat-o total de ani de zile,fapt ce poate fi dovedit) pentru a imi aduce la cunoștință ca, apartamentul cu 4 camere ce face obiectul procesului, situat în centrul orașului Craiova, la etajul 1 în clădire cu patru nivele, apartament care se află în stadiul original al construcției/proiectului, apartament care este la distanță de 5'-10'-15'-20' de marile centre comerciale, locuri de agrement, stații taxi și pentru mijloace de transport în comun, a fost evaluat la suma"record" de 25.000 €, iar instanță judecătorească i la atribuit prin hotarare, cu titlul de proprietate.

În plus imi solicita o procura notariala prin care sa imi administreze banii ce mi s-ar fi cuvenit din despagubire, lucru pe care nu l-am acceptat, iar în plus i-am spus că o sa contest evaluarea. Lucru pe care l-am și făcut angajând un alt avocat, avocat pe care l-am platit, a redactat apelul, urmând a ma tine la curent cu ce urmează a fi făcut mai departe. Mentionez ca deși hotărârea fusese redactată, nu mi-a fost comunicata. Timp de două săptămâni cât am stat în țară nu am primit nimic, iar la cinci zile după ce m-am intors la muncă, am fost sunat de frate să îmi spună că, "Si-a adus aminte că hotărârea este la avocata". Când am contactat avocata mi-a spus că nu a știut unde s-a mi-o trimită, deși prin procura și nu numai, avea toate datele mele de cobtact În luna Iulie, avocatul a plecat în concediu de odihnă, fără să ma instibteze ca trebuie să plătesc taxa pentru apel, iar la întoarcere acestuia deja termenul expirase cu două săptămâni, astfel pierzând apelul.

Problema cea mai gravă este ca în aceste zile, fratele si-a exprimat intenția de a veni cu executorul în apartament pentru a face evacuarea. În locuința trăiește mătușa mea pentru care eu plătesc o persoană care o supraveghează și se ocupă de nevoile dansei 24 de ore din 24, eu, fată mea si sora noastră avem lucruri și bunuri acolo. Va rog din suflet, va rog din inima, din disperare, ajutati-ma! Sfătuiti-ma ce pot să fac pentru a îndrepta o mare nedreptate, pentru a se rejudeca acest caz!

Cu admirație și respect pentru dumneavoastră, cu speranța că se poate face dreptate, ca justiția poate funcționa și corect, va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg din postarea dvs ca imobilul a fost atribuit fratelui dvs cu obligatia de a achita o sulta celorlalti mostenitori,A achitat fratele dvs sulta respectiva,Contactati un av din Craiova pt o contestatie la executare,daca chiar exista o executare silita demarata, pt a incerca sa amanati macar evacuarea matusii dvs.Alte solutii nu prea aveti sau sanse de a modifica hot primei instante dar fara a studia exact acte e greu de spus .
Va multumesc mult pentru răspuns! Da, am înțeles de la persoana care se ocupă de mătușa noastră (pt ca el transmite prin aceasta persoana ceea ce urmărește să facă) ca, ar fi vărsat sulițele în două conturi, pe numele meu și al sorei, bani de care noi refuzăm să ne atingem.

În luna Octombrie a anului trecut, sora mea si cu mine (mandatară) a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, împotriva expertului/evaluatorului și implicit a evaluarii. Ajutati-ma va rog sa pot "demonta" acea hotărâre și evaluare "execrabila", sa pot face dreptate în amintirea părinților mei și pentru aceasta bătrână amărâtă care si-a dedicat toată viața pentru familia noastră. Este mai mult decât evident că aceea evaluare este de fapt o escrocherie, în condițiile în care prețul apartamentelor a explodat în ultimul timp, în condițiile în care acest apartament se află intr-o construcție mai specială, cu un ridicat grad anti-seismic, este situat așa cum am spus în centrul orașului etc. Nici o cameră la un cămin de nefamilisti nu mai este cotată/cumparata cu 25.000. Multumiri încă odată! Va implor, ajurati-ma!


P. S. Sora mea este și ea plecată din țară, în Belgia. Lucrează ca funcționar federal pentru Ministerul de Justiție din Belgia. Și ea a avut avocat delegat și practic, obținându-și onorariul a avut interesul ca procesul sa se termine sat mai repede. Au profitat de absența noastră și de bună credința.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singurele solutii juridice sunt:contestatia la executare sau,caile extraordinare de atac:contestatie in anulare sau revizuire, daca indepliniti conditiile legale.Mergeti la un avocat cu actele pe care le aveti ptr.solutie concreta.
Va multumesc din suflet!...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Ați mai avea o variantă la care să apelați dar Veți găsi destul de greu persoană care să Vă reprezinte, în plus ar fi un proces greu.
Din cele relatate constat că și avocatul împuternicit de Dvs a avut un anumit grad de culpă în reprezentarea Dvs, fapt pentru care ar putea fi tras la răspundere. Asta ar fi o variantă la care eventual ați putea să apelați. Repet, este o variantă dificilă și nu Vă asigură o șansă de reușită, dar e o șansă.
Înainte de orice pas. așa cum V-au sfătuit și ceilalți, este important să apelați la un avocat, dar unul în care să aveți încredere.
Mult succes Vă doresc.

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)
Este masa succesorala afectata in cazul meu? ContSters85334 ContSters85334 Suntem 6 frati, parintii sunt decedati, vrem sa facem partaj succesoral in situatia urmatoare: 1.O sora care a locuit permanent la casa parinteasca a primit ... (vezi toată discuția)
Cote succesori mariancristielena mariancristielena Buna ziua,a decedat sora lui tata, sotul sorei lui tata la chemat in instanta pe tata acum 4 ani intr-un proces de stabilire a cotei succesorale .Tata. a ... (vezi toată discuția)