avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in ce sistem se incaseaza apa in cazul in care nu esti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in ce sistem se incaseaza apa in cazul in care nu esti la domiciliu?

buna tuturor,daca stie cineva - va rog sa-mi raspundeti
(am lipsit 3 luni,iar pe liste am apa in fiecare luna,vreau sa stiu apa se trece in sist pausal daca nu citesc apometrele)
merci frumos!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:22, 18 Iulie 2011
Cand ati plecat ati anuntat la asociatie? Atunci de ce v-a mai bagat consum de apa daca aveti apometre si duceati consumul? Cred ca nu au procedat bine. Acum vor trebui ca in lunile urmatoare sa nu mai figurati cu consum pana se face regularizarea.
nu am anuntat asa ca mi-au trecut ei un consum estimativ,probabil de aici si neintelegerea....
Depinde ce prevede in Regulamentul privind contorizarea individula a apei la respectiva asociatie. Poate nici nu exista si se lucreaza dupa auzite.Solicitati presedintelui sa va puna la dispozitie regulamentul pentru studiere.:help::rtfm:
Pacat ca nu ati anuntat. O sa va mai treziti si cu alte cheltuieli, acelea care se repartizeaza pe numar de persoane.
La inceputul lunii viitoare luati consumul real al apometrelor si mergeti la asociatie pentru calculul la zi.Sunt locatari care din anumite motive nu ajung la inceputul lunii sa duca citirea apometrelor si atunci administratorul trece consumul estimativ din luna anterioare.De regula se anunta la asociatie faptul ca o persoana sau mai multe persoane care locuiesc in acelasi apartament lipsesc din locuinta mai mult de 30 zile calendaristice pentru a nu suporta anumite cheltuieli comune pe luna respectiva.Sunt asociatii la care presedintele si administratorul merg in fiecare luna si citesc apometrele tocmai pentru a avea un consum cat mai real si exact pentru ca niciodata consumul citit la apometrele locatarilor nu va fi acelasi cu cel de la apometrul scarii sau al blocului iar daca dumneavostra nu ati fost gasita acasa nu au avut ce face.Nu este de condamnat pentru ca listele cu plata intretinerii trebuiesc afisate din timp pentru eventuale contestatii iar administratorul nu poate astepta la nesfarsit pentru ca va fi tras la raspundere de ceilalti locatari.
Va doresc o zi buna.

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare apometre MCristian MCristian Buna ziua Am si eu o intrebare .. in cazul in care am montate apometre pentru apa in apartament .. dar din anumite motive nu am mai reusit sa citesc ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)