avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglare consum apa la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglare consum apa la pausal

Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul de apa trecut la pausal pentru un apartament. Care este aceasta prevedere, din ce lege face parte, daca a fost reglementata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti aparate de contorizat consum individual,aflate in perioada de verificare metrologica si prevazute cu sigiliu?

Da, sigur. Exista aparate pentru contorizat apa, sigilate. Insa adminsitratorul sustine ca nu tine cont de consumul real in perioada in care s-a trecut consumul la pausal. Nu face nici dupa inmanarea indexului real nicio rectificare pentru a regla ce s-a platit in plus la pausal cu ce este real, As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala in acest sens. Si care este valoarea consumului trecut la pausal (cati mc se adauga pt fiecare persoana) in conditiile in care indexul contoarelor de apa calda si rece nu sunt comunicate la timp. Cati mc prevede legea ca se trec pentru apa calda si rece la pausal, in functie de nr de persoane dintr-un apartament.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in Bucuresti, prin hotarare consiliu local, se aplica 5,1 mc/persoana la apa rece si 3,3 mc/persoana la apa calda
Va multumesc. As dori sa stiu si daca administratorul are obligatia legala (reglementata prin vreo lege) de a corecta ulterior consumul trecut in plus la pausal cu cel real, comunicat mai tarziu. Cum se face aceasta reglare a consumului real cu cel platit in plus, ca urmare a trecerii la pausal? Este reglementata aceasta inechitate?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consumul "pausal", de fapt necontorizat, se trece in lista ca o penalizare a faptului ca nu ati declarat consumul real mai mult de 2 luni.
Daca e principial o penalizare, acest consum nu se regularizeaza.
Calculul consumului de apa, atat in perioada cat este trecut ca "necontorizat", cat si in perioada cat este declarat, se face in baza unui Regulament de calcul al consumului de apa specific fiecarei asociatii in parte.

Alte discuții în legătură

De ce ni se impune sistemul paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? flory_mr flory_mr De ce ni se impune sistemul Paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? [b]Legile ... (vezi toată discuția)
Plata apa Viorel Ariton Viorel Ariton Vreau sa stiu daca exista o lege sau regulament care reglementeaza ca locatarii care nu dau citirea contoarelor de apa,sa fie taxati cu doar 5 mc de apa rece ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre in apartament nelocuit naher naher Buna ziua, As vrea sa va intreb daca pentru un apartament in care nu se locuieste de 7 ani sunt obligat sa fac verificarea metrolologice la apometre sau ... (vezi toată discuția)