avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intr-o actiune pe 'Ordonanta Presedintiala', se pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intr-o actiune pe 'Ordonanta Presedintiala', se pot formula si pretentii???

O speta pe 'Ordonanta Presedintiala' cu obiect de judecata "custodie minori", cererea introdusa de unul din parinti, impotriva celuilalt parinte care si-a abandonat copilul minor. In situatia cand instanta ar fi considera printr-o eroare judiciara, incredintarea minorului parintelui care si-a abandonat minorul.
Reclamantul poate invoca pretentii in functie de veniturile chematului in judecata, obligandul pe acesta, sa plateasca reclamantului suma ce trebuia sa o atribuie ca obligatie fata de intretinerea minorului pe perioada cat nu a contribuit cu nici un ban sau material la intretinerea minorului???:(
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 21:15, 20 Iulie 2011
Nu. Pretentile banesti privitoare la pensia de intretinere ..le obtineti pe calea dreptului comun.
Nu uitati ca ceea ce se stabileste prin ordonanata presedintiala are caracter vremelnic. Prin urmare, si daca obtineti pe aceasta cale custodia minorului, finalitatea va fi obtinuta pe calea dreptului comun.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Bine, cunosc faptul ca cererea trebuie facuta pe dreptul comun, dar in situatia in care instanta va dispune prin 'absurd' incredintarea minorului parintelui care de aproximativ 7 luni nu a contribuit nici cu bani nici material la educare si intretinerea minorului, mai mult si-a insusit pentru interes propiu si "alocatia de stat a copilului;(42,00 RON)". Mai mult, instanta poate sa oblige la plata pensiei de intretinere in interesul minorului incepand cu data introducerii actiunii, pe parintele care de fapt timp de peste 7 luni a intretinut minorul absolut, fara nici o contributie baneasca sau materiala.
O astfel de situatie poate fi un caz esit din comun,,,Sa platesti de doua ori o intretinere..:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)