pe 4 iulie m-am pacalit si am semnat demisia. nici pana acum nu mi-au dat cartea de munca si nici o decizie, o hartie, un biletel....ceva din care sa reiasa ca au incetat relatii de munca. nu mi-au dat nici un stat de plata. ma rog, asa ceva nu am semnat niciodata in cei 3 ani cat am lucrat acolo.
am fost la camera de munca. azi, 7 august, am fost la camera de munca, la inspectori. nu am reusit sa aflu la cine e cartea mea de munca.
apoi am fost la ITM, in str Radu Voda. aia mi-au zis ca ori fac o reclamatie si primesc raspuns in 30 zile, ori iau un executor judecatoresc si ma duc la fostul loc de munca. altcineva mi-a spus ca as putea sa dau firma in judecata. ar fi tentant. ca ar merita. poate cineva sa ma invete ce sa fac? nici tinerica nu prea mai sunt, am 54 ani si nici nu am reusit sa gasesc ceva de lucru inca.
1. Ce demisie ati semnat? Angajatorul v-a dat o hartie pe care ati semnat-o sau ati facut dvs. singura o scrisoare prin care anuntati pe angajator ca demisionati? Ce scria in hartia pe care ati semnat-o?
2. Indiferent de raspunsurile la intrebarile mele, angajatorul trebuia sa va inmaneze decizia de incetare a contractului individual de munca si cu aceasta sa va duceti la ITM sa va luati carnetul de munca. Posibilitatile de a actiona impotriva angajatorului, enumerate de dvs. sunt corecte: reclamatie la ITM si/sau dati firma in judecata la tribunalul din judetul de domiciliu.
A venit contabila la mine, mi-a dat o hartie pe care am semnat-o ca primarul, si mi-a si luat-o. Am fost speriata, zapacita nu stiam incotro sa o iau.
Acum problema e ca nu stiu nici un avocat care sa ma ajute sa ii dau in judecata.
1. Daca ati semnat "ca primarul", acum aveti da tras consecintele.
2. Faceti cat mai repede o sesizare la ITM sa verifice intai ei si apoi, daca va fi cazul, veti actiona in instanta.
3. Daca as sti din ce localitate sunteti poate v-as recomanda un avocat.
Sunt din sect 1, Bucuresti. Pot face maine sesizare la ITM, nici nu prea stiu ce ar fi mai bine sa scriu, dar cel mai bine cred ca mi-ar prinde daca as putea sa ii dau in judecata. Am de la ei doar o hartiuta cu calcul salariu pana la 15.07.
Carte de munca
huminiuc
Buna ziua,
În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)