avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua,

am fost la un interviu pentru angajare si mi s-a spus ca, sunt de acord cu angajarea mea si semnarea contractului de munca cu conditia depunerii de catre mine a unei precereri de demisie. Explicatia lor ar fi ca in conditiile unei fraude aceasta cerere sa fie folosita fara a mai implica firma intr-un proces. intrebarea mea este daca este legala aceasta cerere

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 18 Iulie 2011
Nu e legala.
multumesc
1. Nu e legal ce vi se cere.
2. Faceti o sesizare la ITM cu acest aspect.
Nu face nimic ITM-ul in acest sens .. nu are nicio parghie de a-l trage la raspundere pe angajatorul care solicita angajatilor la incadrare o demisie in alb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara roler roler Buna seara am si eu o nelamurire in legatura cu ; sefu meu ma chemat azi sa imi dea bonurile de masa, manusi ,......etc dupa care , ma pus sa fac o ... (vezi toată discuția)
"demisie in alb" usersl usersl In urma cu doua luni m-am angajat la un ABC care are un patron mai mult decat precaut. Mi-a spus sa semnez o cerere de demisie ,,pentru orice eventualitate\". ... (vezi toată discuția)
Demisia "in alb" Anonymus90 Anonymus90 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu referire la aceasta demisie \\\\"in alb\\\\". Este o metoda folosita cel putin in cadrul firmei SC. C. S.A. al carei ... (vezi toată discuția)