avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de colaborare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de colaborare

Buna ziua ,

Va rog frumos ajutati-ma cu un model de contract de colaborare prestari servicii , sau ce fel de contract pot sa inchei cu o alta firma de constructii pentru a executa o lucrare de constructii , specific ca domeniul de activitate al firmei mele este tot de constructii .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 25 Septembrie 2021
Nu e clar, sunteti antreprenor, subantreprenor, colaborator la o lucrare impreuna cu alta firma?
Cred ca puteti sa cautati un model aici: [ link extern ]
colaborator la o lucrare cu o alta firma
Stimata doamna,cel mai bun sfat pe care pot sa v-il dau este generat de natura contractului in cauza respectiv de construire.Indiferent ca e subantrepriza,prestari etc. acest contract angajeaza valori sociale importante cum sunt viata,sanatatea,libertatea pentru ca vorbim de edificarea de constructii si nu de un contract de cesiune de parti sociale sau de inchiriere.Da,acestea pot fi copiate pentru ca si in situatia cand nu pot fi corectate pierderile se vor regasi numai in patrimoniul partilor.Contractul de antrepriza gresit redactat poate genera mari neajunsuri iar raspunderea nu va fi a avocatului redactor ci a executantului de lucrari care nu se va putea apara in fata unei legi aspre prin invocarea contractului.In cazul in speta aveti nevoie de consultanta juridica de specialitate nu de discutii in forum fara a neglija importanta acestora din urma intr-o arie larga dar nu si in cazul dvs.
Stimata doamna, aveţi calitatea de antreprenor la lucrarea respectiva ca si firma cu care veti colabora. Consultati un avocat sau un consilier juridic sa va redacteze contractul pentru ca, după cum spunea dl. avocat patraulea, nu e de joaca in domeniul construcţiilor. Pe internet găsiţi o multitudine de modele de contracte, insa un contract trebuie adaptat conform înţelegerii părţilor.
Contract de subantrepriza sau de prestari servicii. Sunt modele pe internet nenumarate dar sunt de parere ca trebuie personalizat.

Alte discuții în legătură

Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Protocol colaborare ankalaura85 ankalaura85 Speta: O societate X are un contract de prestari servicii de constructii cu o alta societate Y. Ulterior X incheie un protocol de colaborare cu un consortiu ... (vezi toată discuția)
Subcontractare contract prestari servicii nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea ... (vezi toată discuția)