avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Protocol colaborare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Protocol colaborare

Speta:
O societate X are un contract de prestari servicii de constructii cu o alta societate Y. Ulterior X incheie un protocol de colaborare cu un consortiu format din societatea Y impreuna cu alte doua societati( Z, Q) , in care lider de colaborare este Y.
La acest moment, Y se afla in imposibilitatea de a mai fi lider in acest consortiu deoarece nu dispune de personal si nici nu are o organizare necesara pentru a indeplini obligatiile ce ii revin, plus faptul ca nu detine utilaje si alte tehnici folosite in constructii.
Solutia ar fi sa se schimbe pozitia de lider in consortiu intre Y si Z. Mai precis ca Z sa devina lider in consortiu iar Y sa ia locul lui Y.
Intrebarea mea este: trebuie sa redactez un nou protocol de colaborare intre Y si Z prin care se scimba pozitiile, adica este necesar doar acordul lui Y si Z?
Si daca Y se poate retrage total din acest consortiu?
Sper ca m-am facut inteleasa...
Cel mai recent răspuns: ankalaura85 , utilizator 08:07, 3 Octombrie 2008
Cine este antreprenor general.
Societatea Y a contractat initial...
Mai precis pot face un nou protocol de colaborare prin care schimb obligatiile societati y cu societatea z prin care z devine lider si preia obligatiile lui y?
Iar protocolul acesta nou tb sa fie semnat doar de y si z?
E vorba de contractul de antrepriza, un contructor se obliga sa execute o lucrare de constructii( de obicei ,,la cheie") fata de un proprietar, acesta la randul sau poate colabora cu mai multi subantreprenori. Relatia directa cu proprietarul( si obligatia contractuala) o are antreprenorul general, antreprenorul general in Romania de obicei nu are muncitori si face lucrarea cu subantreprenorii si castiga din diferenta de pret dintre pretul nrgociat cu proprietarul contructiei si pretul platit subantreprenorilor.
De aceia v-am intrebat cine este titularul contractului de construire. Nu conteaza ca el nu are aport la edificarea contructiei, el are un singur avantaj, e titlarul contractului de constrire.
Dar in consortiul incheiat intre antreprenorul general si ceilalti parteneri nu se pot schimba pozitiile..adica liderul consortiului sa preia obligatiile unui partener si acel partener sa preia obligatiile liderului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune subantreprenor qwerty1983 qwerty1983 situatia este urmatoarea : clientul X incheie cu antreprenorul Y un contract de antrepriza. antreprenorul Y incheie la randul sau un contract de ... (vezi toată discuția)
Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile beneficiaruluii in contractul de antrepriza? care este termenul de prescriptie? toribogdi toribogdi am si eu o situatie atipica si dificila : X in calitate de antreprenor general incheie cu Y in calitate de beneficiar un contract de executie lucrari ptr ... (vezi toată discuția)