avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic....
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic....

Buna ziua,

In Monitorul din 14 iulie 2011 am inteles ca s-a publicat o lege pentru scutirea de la impozit a proprietarilor care si-au izolat termic sau isi vor izola termic locuinta.
Deoarece locuiesc in mediul rural ,la casa proprietate si am inceput izolarea inca de anul trecut(o parte)urmand sa continui si in acest an,vreau sa va intreb daca proprietarii de locuinte proprietate personala beneficiaza de aceasta scutire si care sunt documentele necesare,ce trebuie facut sa putem si noi beneficia de aceasta scutire.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 01:24, 19 Iulie 2011
textul din lege este acesta :
"Art. 27^1
Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie beneficiază, în condiţiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuinţei pe o perioadă de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifică realizarea recomandărilor propuse de către auditorul energetic pentru clădiri."

Dupa cum vedeti, se refera la apartamente si numai dupa obtinerea avizului de la un auditor energetic .
Multumesc mult..........
La noi ca la nimeni!Multa discriminare mai exista in legile date de............(sa nu le mai zic! )
Cei care traiesc la case nu-s tot in Romania???
pentru putin :)

De fapt , articolul de mai sus este din legea 158 de aprobare a ordonantei nr. 18 din 4 martie 2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe; acolo scrie ca ordonanta se refera la blocurile construite intre anii 1950-1990, ca e vorba de un program multianual de crestere a performantei energetice .... si toate astea au in vedere reducerea consumului de energie .
Nu cred ca vor fi totusi, multi beneficiari ai acestei legi , pentru ca multi au facut izolarea "fara acte " , apoi mai e si costul auditului energetic , si daca acest audit va costa cat impozitul ...
Dar , dincolo de aceste aspecte , va dau dreptate ... pare discriminare cumva .
la mine inoras, acel program guvernamental cu izolarea blocurilor...sa ales praful...acum incearca primaria pe banii lor ceva, ca doar vin alegerile...si cate blocuri or sa se faca?cati bani sa fie...cu ocazia asta cei care au firme de audit/eliberate certificate termice sa mai faca si ei bani...tot deai lor.

~ final discuție ~