avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 158/2011 pentru aprobarea OUG 18/2009 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 158/2011 pentru aprobarea OUG 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. Lege nr. 158/2011

"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in conditiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri."

conform legii sus mentionate,daca un proprietar isi izoleaza peretii exteriori ai apartamentului in regie proprie si face cu un auditor autorizat auditul energetic,poate beneficia de scutiri de plata la impozitul aferent locuintei,daca am inteles bine.

intrebarea este daca trebuie sa justificam cu facturi sau in vreun fel acesta activitate de izolare in regim propriu,ca si proprietar?sau conteaza cel mai mult acel certificat energetic?

as vrea sa beneficiez de aceasta reducere de impozit,avand in vedere ca am si izolat peretii ,am si schimbat toata tamplaria cu geam termopan.

pot aparea piedici pentru proprietar?
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 16:37, 19 Iulie 2011
Va trebuie documentatie tehnica complecta ca si la reabilitare termica executat prin programul guvernamental. Alte informatii utile puteti solicita de la primaria locala.:help::love1:
Buna ziua,
Noi urmeaza sa izolam fatada blocului si as vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia de scutire. Ce acte ,aprobari etc tb sa obtinem si de unde.
Cel mai recomandat ca aceste informati sa solicitati de la Primarie Serviciul de disciplina in constructii.:hugall::sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 158/2011. nicutuduriu nicutuduriu Buna Seara , As dori , pe cat posibil sa ma lamuriti si pe mine privitor cu urmatoarea lege : \" Persoanele care isi izoleaza locuintele pe cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic.... pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In Monitorul din 14 iulie 2011 am inteles ca s-a publicat o lege pentru scutirea de la impozit a proprietarilor care si-au izolat termic sau isi ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)