Am angajat pe cineva acum o luna. In acea perioada pe acel post nu exista o fisa a postului deoarece era un post nou. Asta s-a intamplat acum o luna. Astazi am dat angajatei sa citeasca si sa semneze fisa de post, dar a refuzat pe motivul ca nu a primit-o la angajare. Consider ca fisa postului trebuia facuta inca de atunci si inmanata angajatei dar cum nu s-a mai intamplat niciodata ca un angajat sa nu semneze fisa postului oricat de tarziu ar fi primit-o , nu stiu ce sa fac acum.
Va rog dati-mi un sfat. Nu cred ca o pot obliga in vreun fel sa semneze dar, nu stiu ce altceva sa fac in situatia data. Multumesc.:-/
1. In CIM scrie clar la F. Atributiile postului: Sunt prevazute in fisa postului, anexa la prezentul contract.
Ati gresit ca nu ati anexat fisa postului semnata si de salariata.
2. Si salariata a gresit ca a semnat CIM fara sa ceara fisa postului. Atunci ea de unde stie ce sarcini si atributii are pe postul pe care a fost angajata?
3. In CIM nu scrie insa ca fisa postului nu poate fi inmanata si atasata la CIM mai tarziu. Sunt destule cazuri cand fisa postului se modifica pe parcursul derularii CIM. Deci ii faceti fisa postului si i-o inmanati, daca nu o primeste o puneti prin posta cu confirmare de primire. Fisa postului va fi valabila de la data cand salariatul a luat la cunostinta de ea, deci nu i se poate imputa ceva din perioada dintre semnarea CIM si primirea fisei postului. Explicati-i acest lucru si daca nici asa nu intelege insemna ca persoana in cauza are oarece probleme si ii desfaceti contractul individual de munca. Daca se ajunge aici discutam atunci cum se face.
4. Ocupa un post ceva mai important?
Nu ati precizat care sunt motivele pentru care salariata refuza sa semneze fisa postului. Oare nu cumva e o diferenta majora intre ceea ce i-ati propus la angajare si ceea ce i-ati oferit ,,dupa"? Va spun asta pentru ca intr-un astfel de caz, veti fi tare dezavantajata daca salariatul va actioneaza in instanta.Incercati o cale de mijloc.E mai bine pentru ambele parti.Iar faptul ca aveti un salariat ferm si cu personalitate, acesta ar merita promovat, nu dat afara. Imaginati-va ca vreodata va fi la fel de ferm si cand va avea de aparat interesele firmei dvs.E un real castig ! Sincer.
La angajare ar trebui, fara discutii, luata la cunostinta si semnata fisa potului.
Faptul ca ulterior se mai modifica nu are nici o legatura cu semnarea ei la semnarea contractului de munca.
Avand in vedere ca aveti o angajata hotarata ati putea avea ceva probleme sau daca o stimulati ati avea un om de nadejde.
Contract cu timp partial
lilu
IN BAZA UNUI REFERAT INTOCMIT DE CONDUCEREA UNITATII , PENTRU FUNCTIA DE ECONOMIST S-A STABILIT MODIFICAREA DURATEI MUNCII CU 1.07.2008 DE LA NORMA INTREAGA LA ... (vezi toată discuția)