avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai multe fise de post alocate unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai multe fise de post alocate unui salariat

Buna seara,
Stie cineva , legal se pot atribui mai multe fise de post unui salariat incadrat cu un CIM pe o functie cu un singur cod COR si cu 8 ore de munca trecute pe contract?
Angajatorul zice ca da, ca cine sau ce il opreste legal vorbind...X-(.
Adica o persoana (presupunand ca are calificarile cerute) daca are atributii si pe comercial si pe resurse umane si pe mai stiu eu ce, i se vor da la semnat atatea fise de post pentru cat munceste de fapt, nu pentru ceea ce scrie in CIM...
E adevarat ca mai toti angajatii la o societate privata fac mult mai multe lucruri decat ar solicita postul pt. care au fost angajati si problema apare cand altii pleaca din societate si atributiile celor plecati se aloca celor ramasi...fara recompensari ( ca e criza!) si ca acoperire se recurge la solutia asta...
Din cate stiu fisa postului e anexa la CIM deci cum se pot aloca mai multe fise la un singur CIM (fara cumul de functii si fara modificare cu act aditional al CIM).
Partea cea "grea" in favoarea angajatorului e ca la un control anterior de la ITM, e adevarat de la un inspector pe ssm, a rezultat ca acest lucru e perfect normal, si chiar au fost solicitate pt un sariat ca justificare pt. ceea ce avea de facut toate fisele de post pe care le are alocate...DECI?!?!
Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:06, 5 Mai 2010
Trebuie sa existe doar o singura fisa de post , dar asceasta se poate completa cu alte atributii daca salariatului respectiv i se mai traseazaq si alte sarcini . Fisele de post se actualizeaza ori de cate ori intervin unele modificari .
Daca cumuleaza mai multe functii (posturi) se poate. Exemplul dat este elocvent, inginerul respectiv pe langa functia de baza este insarcinat si cu atributii privind SSM pe unitate.
Eu cred ca nu poate fi decat o fisa de post/salariat. Aceasta cuprinde atributiile functiei de baza si, daca mai primeste si alte insarcinari pe durata raportului de munca, aceasta poate fi modificata, completata in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie flori9 flori9 Pentru un angajat in postul de economist care urmeaza sa desfasoare si activitati de inspector resurse umane, in momentul in care i se face decizia de ... (vezi toată discuția)
Urgent stelianarotaru stelianarotaru In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice. Se poate ca un ... (vezi toată discuția)
Modificarea felului muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cadrul aceluiasi angajator se adauga atributii noi unui angajat, astfel ca el ajunge sa faca parte din 2 departamente complet diferite. ... (vezi toată discuția)