avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuire piese auto in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuire piese auto in garantie

Am o autoutilitara de marfa, cu care prestez activitatea de transport marfa. In urma cu o luna am cumparat piese pentru un ambreiaj de la un service auto. Am primit factura. Piesele s-au montat la un service auto, avand factura si pe manopera. Dupa 3 saptamani s-a defectat din nou ambreiajul, am presupus ca piesele au fost defecte. Am mers intr-un alt service unde s-a demontat din nou amreiajul, mecanicii spunand, verbal, ca piesele au fost proaste.
Cei de la magazinul de piese auto, de unde am achizitionat piesele mi-au spus ca ma 2 variante: cumpar un alt set de piese, pe care le pun pe masina pentru a putea circula sau las masina trasa pe dreapta cel putin 30 de zile, pana trimit ei piesele la producator, care ii face expertiza. In cazul in care se constata ca piesele au fost defecte, mi se vor innapoia banii.
Este normal sa fiu nevoita sa platesc un alt set de piese? Masina este cumparata in leasing, este singura care imi aduce venit, nu imi permit sa o tin pe dreapta.
Cel mai recent răspuns: ncris78 , utilizator 18:05, 18 Iulie 2011
Depinde ce scrie in contractul de vanzare a pieselor. In cazul d-voastra nu se aplica legislatia privitoare la consumator, asa cum este el definit.
Este o relatie intre comercianti, PJ, se aplica eventual legislatia specifica din codul comercial.
Nu exista nici un contract de vanzare al pieselor. Am doar factura de vanzare a pieselor si bonul fiscal care atesta ca au fost achitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)