Puteti, va rog, sa ma ajutati cu un raspuns privitor la clauza de neconcurenta stipulata in contractul individual de munca?
Stiu ca:
Angajatul poate fi obligat printr-o clauza de neconcurenta, „numai in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare de cel putin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca, pe care angajatorul se obliga sa o plateasca pe toata perioada de neconcurenta" (art. 21 din Codul muncii).
Insa, nu am inteles prea bine prevederile articolului. Daca, de exemplu, imi dau demisia de la actualul loc de munca, angajatorul este obligat sa imi plateasca cel putin 50% din media veniturilor salariale brute pe ultimele 6 luni, ca urmare a respectarii clauzei de neconcurenta stipulate in contract? Si cand va trebui sa plateasca aceasta suma? Dupa cel putin 6 luni de la incetarea actualului contract de munca?
Dar daca aceasta clauza este nula, ca urmare a faptului ca in contract nu sunt stipulate clar conditiile privitoare la clauza de neconcurenta?
Indemnizatia de neconcurenta se plateste lunar ... nu exista un tipizat de cerere , in acest sens... faceti o cerere catre angajator in care solicitati plata acestei indemnizatii incepand cu data incetari c.i.m.