avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Ce pot face in cazul in care eu am lucrat cu forme legale in cadrul unei companii, am plecat cu demisie cu toate formele legale si nu mi-a fost virata lichidarea, "unii sefi ma tot duc cu zaharelu" va rog sa ma ajutati ce pot face in cazul de mai sus.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 18 Iulie 2011
In acest caz , aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si/sau actiune in instanta - cererea se introduce la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Chemare in judecata pentru plata drepturilor salariale. Termen de prescriere - 3 ani de la nasterea dreptului. Litigiu de munca-zero taxe.
Puteti sa-i actionati in judecata.
Buna ziua,

o notificare ( scrisoare ) in care sa le explicati ferm ca ati consultat un avocat si ca ii veti actiona in instanta, caz in care pe langa drepturile salariale, firma va fi obligata si la plata cheltuielilor de judecata...ar putea rezolva mai repede problema.
Daca aceasta notificare va fi redactata, semnata si stampilata de un avocat, atunci sansele sa rezolvati fara proces cresc exponential.

Avocat Boncu
Multumesc foarte mult pt ajutor , Domnule avocat Boncu spuneti-mi la ce costuri as ajunge daca m-ati ajuta dvs din acest punct de vedere ( sa-mi redactati, semnati si sa imi stampilati aceasta notificare)

Alte discuții în legătură

Neonorarea la timp a contractului meryemmm meryemmm Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat de la o SC un numar de usi in valoare totala de 33 mil. lei, ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare brazvancristian brazvancristian Buna ziua, SUNT DISPONIBILIZATA SI AM SALARII RESTANTE DE 4 LUNI VA ROG SA IMI RASPUNDETI DACA SOCIETATEA ARE OBLIGATIA CA LA INCETAREA ACTIVITATI SA ... (vezi toată discuția)
Probleme la demisie cu contractul de munca myia myia buna, eu am o problema in ceea ce priveste contractul de munca pe care l-am avut la vechiul loc de munca de unde mi-am dat demisia de curand si cand am mers sa ... (vezi toată discuția)