avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Ce pot face in cazul in care eu am lucrat cu forme legale in cadrul unei companii, am plecat cu demisie cu toate formele legale si nu mi-a fost virata lichidarea, "unii sefi ma tot duc cu zaharelu" va rog sa ma ajutati ce pot face in cazul de mai sus.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 18 Iulie 2011
In acest caz , aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si/sau actiune in instanta - cererea se introduce la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Chemare in judecata pentru plata drepturilor salariale. Termen de prescriere - 3 ani de la nasterea dreptului. Litigiu de munca-zero taxe.
Puteti sa-i actionati in judecata.
Buna ziua,

o notificare ( scrisoare ) in care sa le explicati ferm ca ati consultat un avocat si ca ii veti actiona in instanta, caz in care pe langa drepturile salariale, firma va fi obligata si la plata cheltuielilor de judecata...ar putea rezolva mai repede problema.
Daca aceasta notificare va fi redactata, semnata si stampilata de un avocat, atunci sansele sa rezolvati fara proces cresc exponential.

Avocat Boncu
Multumesc foarte mult pt ajutor , Domnule avocat Boncu spuneti-mi la ce costuri as ajunge daca m-ati ajuta dvs din acest punct de vedere ( sa-mi redactati, semnati si sa imi stampilati aceasta notificare)

Alte discuții în legătură

Notificare rau platnici DESTINY DESTINY Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa, cum se procedeaza in cazul in care firme cu care colaborez, au devenit rau platnice. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am lucrat trei luni si nu am fost platit, cum imi pot recupera banii? bogdaniciu bogdaniciu buna ziua am si eu o banala intrebare :) cum procedez sa-mi recuperez banii (salariul) de la o firma de constructii unde am lucrat 3 luni pe degeaba ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)