avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concurenta neloiala

Situatia e cam asa: cineva se foloseste de numele comercial al unei firme pentru a-si promova imaginea pe internet.
Legea 11/1991 prevede fapta ca fiind infractiune.
Mai prevede acea lege ca este de competenta tribunalului de la locul savarsirii faptei.
Eu ce fac? O actiune in concurenta neloiala prin care sa-l oblige la stoparea acelor practicilor sau fac o plangere la Parchet?
Depuneti o plangere penala la parchet, in acest sens.
In favoarea dvs puteti invoca in afara de prevederile legii nr.11/1992 si prevederie Conventiei de la Paris pentru protectia proprietatii industriale, "constituie un act de concurenta neloiala orice act de concurenta contrar practicilor cinstite in materie industriala sau comerciala" (art. 10 bis 2). Art. 10 bis 3: "Trebuie sa fie interzise mai ales:
1) orice fapte care sunt de natura sa creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu intreprinderea, produsele sau activitatea industriala sau comerciala a unui concurent; ....
ar fi de bun simt sa trimit inainte o notificare societatii concurente?
De ce e mai bine plangere la Parchet decat actiune civila?
Multumesc pt Conventia de la Paris, am trecut azi peste ea dar n-am vazut articolele alea.
Uite aici conventia citata , [ link extern ]
Fapta savarsita constituie infractiune.
am citit alta conventie de la Paris:"> de-aia nu gaseam articolele

Data post: Joi, 7 August 2008, 21:52
Subiect: RE: concurenta neloiala

Pot sa apelez si la lg 158/2008 privind publicitatea inselatoare.
Din experienta dvs am sanse sa-l opresc?

Ultima modificare: Joi, 7 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti apela la orice prevedere legala interna si internationala pentru a va apara drepturile si interesele.

Este posibil sa aiba acceptul acelei firme sa-si promoveze imaginea.

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta intre soc. com. lenu_ro lenu_ro Buna. Soc. mea a avut un contract de distributie produse cu o soc. com.; dupa incheierea acelui contract de distrib , respectiva soc. s-a apucat sa produca ... (vezi toată discuția)
Ref. la concurenta neloiala Valentina Oancea Valentina Oancea Buna ziua. Constituie concurenta neloiala denumirea unui site (schimbând doar o litera) identică cu site-ul pe care il dețin? Va rog sa luați in calcul ... (vezi toată discuția)