avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ref. la concurenta neloiala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ref. la concurenta neloiala

Buna ziua.
Constituie concurenta neloiala denumirea unui site (schimbând doar o litera) identică cu site-ul pe care il dețin? Va rog sa luați in calcul ca site-ul meu este funcțional si prestez activități prin intermediul sau din Iulie 2016, iar site-ul concurent funcționează de ieri. Avem același domeniu de activitate. A venit pe piața si cu prețuri mai mici, precum si cu o copie aproape fidela a Conținutului din site ( aparținând altui opeeator cu același profil de activitate)
Pentru alte detalii mai concrete aștept sa ma contactați.

Mulțumesc
Valentina Oancea
Cel mai recent răspuns: Cosmin95 , utilizator 23:26, 8 Iulie 2017
Îmi cer scuze că răspund în iulie la o întrebare din mai și sper că între timp v-ați rezolvat problema cu ei :)
Totuși, pentru că nu există un răspuns până acum la întrebarea dvs., voi răspunde eu :

Conform art.2 din legea nr.11 din 29 ianuarie 1991 privind combaterea concurenţei neloiale ”Constituie concurenta neloiala, in sensul prezentei legi, orice act sau fapt contrar uzantelor cinstite in activitatea comerciala sau industriala.

Apoi, în art.5 se specifică că:
”Constituie infractiune de concurenta neloiala si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani sau cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei:
a) intrebuintarea unei firme, unei embleme, unor desemnari speciale sau a unor ambalaje de natura a produce confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant;”

[ link extern ]

Și ar fi bine să vă adresați Consiliului Concurenței.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2017
Cosmin95, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ramonadaniela ramonadaniela daca am un spatiu cdomerial unde comercializez un anumit produs iar fostul chirias care comerciant care promova acelas produs ca si mine vine si pune un bener ... (vezi toată discuția)
Obligatia de predare a marfurilor contrafacute alinabarbos alinabarbos Imi poate spune cineva daca gasesc un text de lege din care sa rezulte obligatia de predare a bunurilor contrafacute ? (vezi toată discuția)