avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adeverinta vanzare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adeverinta vanzare

Buna ziua!
Un proprietar de la parterul blocului si-a facut balcon fara autorizatie de construire si fara acordul asociatiei, a facut cadastru si intabulare incluzand si balconul.Doreste adeverinta pentru vanzare apartament.
Intrebarea mea este daca i se poate elibera respectiva adeverinta avand in vedere ca balconul este construit pe suprafata comuna(80cm din jurul blocului)?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:40, 19 Iulie 2011
adeverinta priveste doar faptul ca propeietarul nu are datorii la asociatia de proprietari.
Multumesc pentru raspuns dar totusi am o nelamurire: daca apartamentul se poate vinde cu partile comune incluse dobandite de proprietar abuziv.Ce poate face asociatia in acest caz?Mai avem exemple cand proprietarii ocupa abuziv parti comune prin mutarea usilor de la apartamente fac cadastru, intabulare incluzand si partile comune dupa care vor sa vanda.
Problema partilor comune ocupate abuziv se rezolva atunci cand se produce sau cand proprietarul inca locuieste acolo.

Inca o data, adeverinta "vorbeste" despre datoria la cotele de intretinere, nu despre alte probleme pe care asociatia le-a avut cu proprietarul respectiv.
ianasi elena a scris:

Multumesc pentru raspuns dar totusi am o nelamurire: daca apartamentul se poate vinde cu partile comune incluse dobandite de proprietar abuziv.Ce poate face asociatia in acest caz?Mai avem exemple cand proprietarii ocupa abuziv parti comune prin mutarea usilor de la apartamente fac cadastru, intabulare incluzand si partile comune dupa care vor sa vanda.

Nu se poate face cadastru si intabulare chiar asa cum vrea fiecare. Majoritatea celor care si-au mutat usile si au preluat o parte din holul bolcului au facut-o "neoficial", la mica intelegere. Ca sa fie perfect legal ar trebui transfer de proprietate pentru acele zone incluse, deci prin act notarial semnat de minim 2/3 din proprietari. Nu e chiar asa simplu.

Legat de vanzarea de care povestiti, nu poti sa vinzi ceva ce nu e al tau.
Oricum, si inainte de vanzare si dupa vanzare, asociatia poate sa reclame la primarie acele constructii nelegale. Proprietarul va fi somat sa le darame si e pasibil si de amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere în legalitate balcon parter Bogdan Ionuț Bogdan Ionuț Bună ziua. De curând am cumpărat un apartament la parterul unui bloc de locuințe. Acesta are și balcon construit undeva în anii 90 fără autorizație ... (vezi toată discuția)
O autorizatie de constructie din 1991 tine loc de act de proprietate? codrutage codrutage Luna trecuta am cumparat un apartament, iar la notar mi s-au dat toate actele acestuia. Uitandu-ma acasa atent peste ele, am vazut ca fostii proprietari aveau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am semnat un precontract de vânzare cumpărare a ... davidandi2201 davidandi2201 Bună ziua. Am semnat un precontract de vânzare cumpărare a unui apartament pe care l am deținut! Apartamentul avea un hol comun pe care nu îl avea trecut ... (vezi toată discuția)