avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rambursare ilegala tva in 2001, art 215 cp sau art 36 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rambursare ilegala tva in 2001, art 215 cp sau art 36 din legea 345/2002??

in jurisprudenta tuturor instantelor de judecata am intalnit sentinte pentru aceasta fapta diferite. spuneti-mi este obligatoriu sa se tina cont de art 13 cp? daca da atunci cum instanta suprema ia decizii contradictorii?
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 21:05, 6 Septembrie 2011
revin cu urmatoarele detalii: in 2001 am rambursat tva pentru o societate, in 2002 am fost trimis in judecata conform rechizitoriului pentru rambursare ilegala de tva, incadrarea fiind inselaciune, art 215. Ulterior a intrat in vigoare legea 345/2002, in care la art 36 rambursarea ilegala de tva se pedepsea cu inchisoare pana la 7 ani. Cand s-a judecat fondul, avocatii au cerut schimbarea incadrarii in legea mai favorabila, insa instanta a respins motivand ca nu este corect ca o persoana care inseala alta persoana sa fie incadrata de la 3 la 15 ani iar o persoana care inseala statul prin rambursare tva sa beneficieze de incadrare 1-7 ani. In apel, judecatorii au schimbat incadrarea in art 36 din legea 345, motivand aplicarea art 13 cp, si practica iccj care a facut acelasi lucru in alte cauze. Ajuns la iccj, acestia au admis recursul procurorilor si au schimbat din nou incadrarea in inselaciune, motivand ca pentru incadrarea in art 36 din legea 345, trebuia ca numai o parte din suma rambursata sa fie nelegala. Daca cineva a avut o speta de acest gen, va rog sa-mi spuneti cum s-a finalizat, si eventual unde gasasc practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare a instantei? sam bam sam bam pe scurt, rambursare ilegala tva in 2000, plangere penala a garzii financiare pentru evaziune, trimis in judecata pentru inselaciune, condamnat in prima ... (vezi toată discuția)
Incadrare rambursare ilegala tva sam bam sam bam Buna seara, stiti cumva incadrarea dupa care mai judeca ICCJ procesele penale pentru rambursari ilegale tva, fapte din 2001? Art 36 legea 345/2002 sau art 215 ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii sam bam sam bam Procurorul general poate fi sesizat prin memoriu pentru a promova un recurs in interesul legii in cazul existentei unei practici neunitare a instantelor de ... (vezi toată discuția)