avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati cota contributie cheltuieli asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati cota contributie cheltuieli asociatie de proprietari

Buna ziua.
In perioada anilor trecuti (2008-2009) am acumulat o datorie fata de asociatia de proprietari in valoare de 1727,17 lei, la care se adauga suma de 1258,69 lei, reprezentand penalitati de intarzire.
Am fost dat in judecata pentru recuperarea sumelor, am recunoscut debitul si am aratat ca depun diligente pentru achitarea sumelor. Sentinta civila a fost data in data de 26.03.2010 si hotaraste ca sunt obligat la plata acestor sume.
Ulterior acestei date am platit debitul si partial din penalitati. La data de 16.03.2011 am avut intretinerea achitata la zi, avand inca partial penalitati de achitat.
Dupa data sentintei civile (26.03.2010) a aparut Legea 175 din 28.07.2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, care prevede ca proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza.
Asta am si facut, la data de 16.03.2011 fiind la zi cu plata debitelor.
Intrebare:
Legea se poate aplica in cazul meu, daca exista anterior acea sentinta civila?
Sumele din penalitati se pot anula?
Asociatia de proprietari se eschiveaza, spune ca nu am acest drept, imi arata adresa a unui consilier de la primarie care sustine ca proprietarii ar trebui de buna voie sa achite si debitul si penalitatile etc.
Dupa data de 16.03.2011 am platit cotele de contributie la zi si partial din penalitati, pana acum cand am aflat de aceasta lege si am cerut asociatiei aplicarea ei.
Cum legea in cauza nu face distictie intre cei cu debite restante, eu consider ca am respectat cerintele legii, drept urmare ar trebui sa beneficiez de anularea penalitatilor.
Mentionez ca venitul in familie este de 2868 lei, la o familie de trei membri, incadrandu-ma deci sub 1000 lei pe membru.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Mihaela Nicolae , Avocat 20:42, 18 Iulie 2011
Legea nu se aplica in cazul dv. pentru ca, asa cum ati intuit, exista o hotarare judecatoreasca care trebuie respectata in termenii in care a fost redactata. Nu poate fi modificata de nicio lege ulterioara sau altfel spus o lege nu se aplica retroactiv.
Dumneavoastra nu veti beneficia de aceasta lege, deoarece legea se aplica doar pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Legea modificata in 2010 privind aplicarea penalizarilor pentru persoanele cu venituri mici, sub 1000 lei cristinag86 cristinag86 Legea 175 2010 modificarea legii 230 2007 privind asociatiile de proprietari Art. II (1)Proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la ... (vezi toată discuția)