avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in strainatate

buna ziua.
am divortat in spania si nu stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru validarea ei in romania.
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:20, 19 Iulie 2011
Cu actele de divort mergeti la un traducator autorizat in Romania,iar ulterior la notar.
Recunoasterea divortului si implicit a hotararii pronuntate in strainatate se realizeaza pe cale judecatoreasca prin procedura exequator.
Cererea se depune la tribunalul de la ultimul domiciliu avut in tara .
Cererea se depune personal sau prin imputernicit cu procura speciala.
Pentru demersurile de recunoastere a sentintei de divort de catre o instanta/autoritate din Romania, puteti imputernici un avocat din Romania care sa va reprezinte, fara ca prezenta dvs. sa mai fie necesara.
Recunoasaterea divortului pronuntat in strainatate privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre tribunalul competent.
Dupa obtinerea hotararii tribunalului, solicitantul se va adresa Serviciului de Stare Civila de la ultimul domiciliu pentru operarea modificarii starii sale civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania user_nou user_nou Buna. Cred ca aici este locul cel mai potrivit ca sa gasesc un raspuns corect pentru problema mea. Lucrurile stau asa: m-am casatorit la Ambasada Romana din ... (vezi toată discuția)
Divort în us - cum se valideaza în românia? Naganori Naganori Buna ziua, Un prieten care s\\\'a repatriat de curând din US a divortat acolo, dupa o casatorie în România. Ce pasi ar trebui sa efectueze pentru ca ... (vezi toată discuția)