avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari de multe puncte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari de multe puncte

Catre ANI -Agentia de integritate, pe cine poti reclama, ex,pt un salariat la Directia sanitar veterinara a unui judet, poate fi facuta o sesizre?
Am auzit ca exista si o Comisie ce se ocupa cu averile dobandite ilegal, nejustificat, aveti idee de ce minister, autoritate apartine, cu ce se ocupa, as putea sa apelez la aceasta comisie spre a sesiza averea unui salariat bugetar dar care e facuta din camatarie?
Legea e ingraditoare pentru oamenii simpli, camatarii cu un martor tot camatar isi fac treaba in continuare, nu ai sanse sa demonstrezi legal ca esti la mana camatarilor mai ales atunci cand camatarul are pe tatal lui procuror... De asta va cer sa ma ajutati, unde pot sa mai incerc si solutia asta, deci este salariat bugetar si are domenii fantastice din camatarie, politia cade, sa fac sesizare, procuratura, la fel, tatal e procuror, am incercat, nu se demonstreaza... asta e concluzia peste tot... Astept un sfat, va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:54, 18 Iulie 2011
Daca lucreaza intr-o institutie publica puteti sa depuneti plangere la ANI sau la DNA.

36. personalul instituţiilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de muncă, implicat în realizarea procesului de privatizare, precum şi personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de muncă, care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri bugetare;
Mahetin a scris:

Daca lucreaza intr-o institutie publica puteti sa depuneti plangere la ANI sau la DNA.

La DNA poate sa faca numai daca sunt indicii temeinice privind fapte de coruptie.
La ANI, daca sunt discrepante evidente intre veniturile obtinute (declarate) si bunurile achizitionate (declarate in declaratia de venit, pe care o gasiti pe site-ul institutiei). Insa nu mi se pare corect sa doriti raul cuiva doar pt ca a acumulat avere. Trebuie sa demonstrati modul de dobandire ilicit al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare dolores.11 dolores.11 Unde se poate sesiza, reclama un individ ce din camata, are propritate ce nu i-ar permite salariul unde este angajat. Pot demonstra ca am luat de la individ ... (vezi toată discuția)
Pot reclama sau da in judecata un petshop? ContSters326867 ContSters326867 Buna ziua, de multi ani fac cumparaturi de la un petshop de la mine din cartier, unde vand direct patronii- o doamna si fiul ei (de obicei cam neatent). Eu am ... (vezi toată discuția)
Abator ilegal ContSters370039 ContSters370039 Buna ziua Un satean dintr-o comuna nu departe de Bucuresti , se ocupa de scrificari de animale in propria gospodarie care se afla in mijlocul satului . Nu ... (vezi toată discuția)