Buna ziua!
Va deranjez cu o intrebare: am vandut un apartament in urma cu 2 luni si am platit in avans 200 ron pt intretinere. Am facut o cerere pt recuperare fond rulment (300 ron) si mi s-a spus ca nu mi se restituie fondul respectiv daoarece o sa mi se opreasca intretinerea pana in momentul eliberarii apartamentului, ceea ce nu mi se pare corect, eu fiind pregatit sa platesc cheltuielile respective cash la casierie. Mentionez ca am facut cererea de recuperare pt cash la casierie ca sa intru in posesia banilor cat mai rapid. Mie unul mi se pare un abuz din partea administratorului dar eu nu cunosc legislatia si de aceea astept un raspuns pertinent. Va multumesc pt amabilitate.
Cotele ultimei luni in care ati locuit in apartament se vor afisa cel mai devreme la o luna dupa ce ati plecat din apartament.
Nu este in regula sa platiti in avans, ci este corect sa asteptati sa se afiseze ultima luna cand ati locuit, sa aveti o informatie corecta si clara si apoi sa mergeti la administrator, sa faceti o cerere scrisa de returnare a fondului de rulment.
In acel moment el va va elibera chitanta cu plata ultimei luni in care ati locuit in apartament, iar pentru el isi va completa o dispozitie de plata cu suma care va revine de returnat din fondul de rulment.
Deci se intocmesc doua documente contabile.
Tot atunci se va putea face diferenta concreta intre ce aveti de primit si ceea ce aveti de platit asociatiei....si va veti lua diferenta de bani.
Administratorul are dreptate, chiar daca dv. va grabiti!
Revin cu o precizare: initial am platit intretinerea la zi dupa care am depus 200 ron in avans pentru care am si chitanta. Dupa aceea am facut cerere catre administratia blocului ca sa-mi returneze fondul de rulment in valoare de 300 ron. Eu zic, ca era normal sa primesc o rezolutie pe aceea cerere, rezolutie ce nu mi-a fost comunicata nici pana acum, dar in schimb mi s-a spus ca se vor opri restul de cheltuieli cu intretinerea din acest fond de rulment. Este vreo baza legala care sa permita administratorului sa-mi opreasca banii? Ma repet: mi se pare un abuz.
Daca ati vrut sa dati bani in avans, admnistratorul nu putea sa va refuze, dar nu putea sa faca o negociere cu dv. pe ceva despre care nu stia, adica cotele clare si concrete pe ultima luna in care ati locuit.
Cand va socoti cotele pe ultima luna in care ati locuit acolo, va va lua in considerare si avansul pe care l-ati achitat si apoi va face deducerea din fondul de rulment, daca va mai fi cazul sau poate sa va dea bani inapoi din avans.
Deci asteptati, asa cum v-am zis, sa se concretizeze cota ultimei luni.
Fond de rulment
arlind
Buna ziua,
Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)