avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa stiu daca exista un site pe care se pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa stiu daca exista un site pe care se pot depune plangeri la protectia copilului.

locuiesc in belint de cateva luni,ce e adevarat nu imi prea cunosc vecinii,insa locuiesc la si cu bunica mea si ea mi-a cam zis de fiecare cate ceva.ce m-a pus pe ganduri e una dintre familii ce locuieste a doua casa dupa noi,am inteles ca au o fetita infiata,am si vazut fetita,e tare dulce si nu cred ca are inca 2 anisori.am mai inteles ca parintii adoptivi nu au putut concepe copii si din cauza aceasta s-a ajuns la infiere.
vesnic o vad in compania asa zisei bunici care o injura si o bate pentru nimic.injuraturile sunt ceva de genul "bata-te dumnezeu sa te trazneasca!"si multe de genul.ma intreb ce rau poate face copilul ala la nici 2 ani ,incat sa merite un astfel de tratament.mentionez inca o data ca nu cunosc familia,nu stiu cum se numesc, nu am avut tangente cu dansii insa femeia respectiva nici macar la strada nu se jeneaza sa mai reduca din agresiune si limbaj.
la fel consider ca nu e un limbaj in care un copil ar trebui sa creasca si cu care sa se obisnuiasca.X-(.
va rog frumos sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: luisa_toma , utilizator 22:43, 21 Iulie 2011
sesizati la DGASPC timis aveti aici si datele de contact
[ link extern ]
@valentina_86, de ce nu contactati parintii fetitei?Poate ca acestia nici nu stiu ce se intampla cu micuta, atunci cand "bunica" se ocupa de aceasta!

Ma gandesc la faptul ca doar daca parintii acesteia nu iau atitudine impotriva acestui gen de abuz, puteti face si altceva.

Puteti apela si la "telefonul copilului", unde puteti reclama situatia/abuzul asupra copilului, de exemplu : 116 111
[ link extern ]
sincer nu as vrea sa stie ca eu am facut o astfel de plangere pe undeva si din acest motiv nu intru in discutii de genul cu dansii.poate ati retinut din ceea ce am zis ca nu am avut nici un fel de tangenta cu dansii,ar fi culmea sa incep cu o astfel de discutie.plus ca sunt destul de sigura ca parintii cunosc situatia si nu zic nimic.dar am inteles ca dansii nu se comporta urat cu fetita,ce nu inteleg nici eu e de ce atunci nu intervin?ma rog...azi stateam la strada si la fel am auzit-o pe batrana injurand-o si la vreo 2 minute de injuraturi a si lovit-o cu ceva dar nu am observat ce anume,de s-a auzit pana la mine,desi sunt undeva la 70 de m distanta.
Chiar daca ati sesiza DGASPC Timis prin e-mail sau telefonic tot va trebui sa va lasa-ti datele de contact iar daca nu veti face asta nu va fi niciun control din partea inspectorilor. Raspunsul il veti primi prin posta dupa 2-3 saptamani dupa sesizare. Acum nu stiu daca cei de la DGASPC Timis tin la confidentialitate dar totusi merita incercat, este la mijloc un copil nevinovat.
Adica ati ajuta un copil numai daca... nu stie nimeni de asta? Pai daca e anonima, semnez si eu! :D
Imi pare rau, asa cum va mai spunea cineva mai sus, o petitie oficiala trebuie sa contina datele de contact ale petitionarului. Cu se se diferentiaza altfel o farsa de un act serios intocmit? Fara datele dv. de contact nu se va intampla nimic.
Dv. decideti daca va puteti asuma sa ajutati acel copil sau daca nu va implicati pentru ... nu stiu ce urmari posibile, lasand copilul acela intr-un mediu distructiv...

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)