avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SECHESTRU PE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SECHESTRU PE IMOBIL

Buna ziua.
Am mostenit de la tatal meu o casa pe care acesta avea sechestru pus de finante in contul unei datorii pe care a facut-o la bugetul statului, pe cand avea un SRL care a intrat in faliment. Am o sentinta civila emisa la data de 09.11.2006 prin care aceasta datorie este trecuta de pe persoana juridica pe persoana fizica-pe numele tatalui meu. Am intrebat un avocat daca pot sa scap de plata acestei datorii si mi-a spus ca singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa astept pana in noiembrie 2011 cand aceasta sentinta se va prescrie. Mentionez ca nu am facut succesiune pe firma.
Mentionez ca lichidatorul numit nu a terminat falimentul, deoarece se judeca pt un imobil pe care daca il valorifica poate sa plateasca din datorie, dar pocesul nu este inca terminat.
Am vre-o sansa cu aceasta sentinta, care se prescrie in noiembrie 2011?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:37, 19 Iulie 2011
Legal aveti sanse, intrucat termenul de prescriptie in materie fiscala este de 5 ani. Va ramane de vazut cum va evolua situatia cu dosarul de faliment, intrucat am inteles ca este vorba de datoria unui SRL. Daca acea sentinta se refera la o creanta a firmei care este in faliment,pana la solutionarea procedurii falimentului executarea sentintei se va face in cadrul procesului de faliment daca creditorul se inscrie la masa credala. Daca nu opteaza pentru aceasta posibilitatea, orice procedura de executare silita este suspendata pana la finalizarea procedurii insolventei.
Trebuie sa vedeti daca datoria se refera la firma sau la persoana fizica. Numai daca aceasta datorie se refera la persoana fizica aveti sanse cu implinirea termenului de prescriptie, si acest lucru numai daca creditorul nu actioneaza in vreun fel pentru a intrerupe termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare??? cosminy_70 cosminy_70 DACA RADIEZ FIRMA CARE A FOST DIZOLVATA IN PROCEDURA DE FALIMENT SI UN IMOBIL PROPRIETATEA FIRMEI ESTE GREVAT DE SARCINI CE SE INTAMPLA CU ACESTEA ? CUM ... (vezi toată discuția)
Notificare din partea unei firme de recuperari creante BotaElena BotaElena In urma cu 5 ani nu am mai putut plati un imprumut bancar garantat (firma urmeaza procedura falimentului). Acum, cei de la [editat] fac presiuni prin posta / ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie o datorie? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Prietena mea are o datorie cheltuieli de judecate din 2008. A avut un dosar executare silita in anul 2009, 2010 si 2011 pentru aceeași datorie , care ... (vezi toată discuția)