BotaElena a scris:
In urma cu 5 ani nu am mai putut plati un imprumut bancar garantat (firma urmeaza procedura falimentului). Acum, cei de la [editat] fac presiuni prin posta / scrisori) asupra mea. Ce mi se poate intampla daca oricum nu mai am nimic (stau in chirie, am riscat si am pierdut, am obosit).
Multumesc anticipat in eventualitatea unui raspuns.
Daca acel imprumut a fost declarat scadent anticipat, acum 5 ani de zile, exista in proportie de 90% posibilitatea ca dreptul de a solicita executarea silita a dvs. (inteleg ca este vorba despre o s.c. in faliment) sa fie prescris.
Daca societatea este in faliment si acel creditor se va inscrie la masa credala, aveti posibilitatea sa invocati "prescriptia" (lichidatorul judiciar-in speta), urmand ca judecatorul sindic sa verifice "legalitatea solicitarii/inscrierii respectivului creditor la masa credala" si sa se pronunte in acest sens.
Daca ati garantat imprumutul si in aceasta situatie ar trebui sa opereze prescriptia.
Nu prea inteleg cu ce ati garantat imprumutul daca nu aveti nici un bun pe numele dvs. ca persoana fizica/juridica.